Digidexo.com

Hvordan bruke SCDs på toppen av TED Hose

Hvordan bruke SCDs på toppen av TED Hose


Underekstremitetene ødem (hevelse) kan oppstå som en bivirkning av mange ulike medisinske tilstander. Dette ødem kan føre til en dyp venetrombose (DVT) som igjen kan bli en lungeemboli (blodpropp som reiser til lungene) som kan være dødelig. Sekvensielle Compression Devices (SCD) og TED slange (elastiske strømper) er to typer eksterne støtter som bidrar til å redusere ødem i nedre ekstremiteter (ben).

Hvordan bruke SCDs på toppen av TED Hose

TED Hose

•  Sett på TED slangen i stedet for sokker / strømper.

Trekk TED slange opp til sin fulle lengde. Hvis du tillater slangen til å rulle på toppen, kan de kuttes blodsirkulasjonen til dette området, og ytterligere ødem kan samle seg i dette området.

Bruk sko eller sokker med slitebanen når du har på deg TED slange og er ute av sengen. Dette vil redusere risikoen for å falle.

Hvordan bruke en sekvensiell Compression Device (SCD)

Pakk disponibel ermene rundt bena som instruert av helsepersonell og borrelås dem på plass.

Ligg på ryggen eller len deg tilbake i en stol. Prop beina opp på puter, ideelt sett få dem over nivået på hjertet ditt, slik at tyngdekraften til å bidra til å fjerne ødem fra bena.

Slå på SCD med parameterne som er foreskrevet av legen din.

Hint

  • Sekvensielle Compression enheter krever at du er sittende eller liggende under bruk. Som et resultat av mange mennesker finner det mer praktisk å bære TED slangen i løpet av dagen og bruke SCD mens du sover, eller i perioder med hvile. En pasient kan ha på TED slange mens du bruker en SCD, men hvorvidt dette skjer vil avhenge av din komfortnivå og legens spesifikke instruksjoner.