Digidexo.com

Om blærekontroll hos barn

Om blærekontroll hos barn

Mennesket er ikke født med evnen til å kontrollere blæren. Som barn alder, de sakte få kontinens, men 5-7 millioner barn over 6 år erfaring nattlig enurensis, eller sengevæting. Noen så gamle som 18 fortsatt sengevætere. Sengevæting skaper en enorm mengde press hos barn. Hvis barnet ditt er fortsatt tisse i sengen om natten, her er noen forklaringer på hvorfor og noen strategier for å hjelpe barnet ditt får bedre blærekontroll.

Barn blærefunksjon

Blæren lagrer og inneholder urinen skapt av nyrene. Hos barn, tilsvarer blæren størrelse til barnets alder. Et barn kan holde 1 til 1-1 / 2 gram av urin for hvert år av alder. En 6-åring kan holde seks til ni gram av urin. Kontroll av blæren er etablert over tid. De fleste barn oppnå dagtid blærekontroll etter alder 3; nattetid blærekontroll er etablert med om alder 4. Bare 1 til 3 prosent av tenåringer over 16 fortsetter å sengevætere.

Årsaker til Inkontinens

Sengevæting påvirker 10 prosent av barn 4 eller eldre. Flere gutter enn jenter som rammes. Sengevæting prisene mindre hos barn med om lag 15 prosent per år. Fysiske abnormiteter står for 5 til 10 prosent av sengevæting tilfeller. Andre helsemessige forhold hos barn, for eksempel spinal bifida eller tethered cord syndrom, kan produsere blæreproblemer og inkontinens. Familiehistorie er også en viktig faktor i blærekontroll.

Bivirkninger

Sengevæting kan være svært skadelig for et barns selvtillit og selvfølelse. Det skaper sosiale begrensninger, så mange barn med sengevæting problemer ikke holde seg borte fra hjemmet over natten. Foreldre frustrasjon over å rydde opp sengevæting situasjoner kan tolkes som et tegn på svikt av barn, ytterligere påvirker deres tillit.

Behandling

Blære kontroll programmer, overvåket av en lege, kan hjelpe barnet naturlig lære å kontrollere sin urin flyt. Sengevæting alarmer, som går av når alarmen sanser urin, kan trene barn til å våkne opp om natten for å tømme blæren. Oppmuntre barnet ditt med ros eller godbiter for vellykket blære ledelse kan bidra til å motivere barnet til å ønske å prøve hardere for kontroll. Et annet vellykket strategi er å gjøre barnet ditt ta litt ansvar for å rydde opp etter seg. På ingen måte skal et barn bli straffet for sengevæting; Den vil lære dem noe. Koffeinholdige drikker, som brus, bør unngås, da det fungerer som et vanndrivende å stimulere urinproduksjonen. Et sunt kosthold full av frukt, grønnsaker og kostfiber kan redusere forstoppelse, noe som letter presset på barnets blære.

Medisin og kirurgi

Fordi blærekontroll er en ervervet instinkt, behandlinger og kirurgi er ofte unødvendig risikabelt og farlig. Hvis barnet opplever nattlige enurensis etter 6 år, kan en tur til en pediatrisk urolog informere deg hvis barnet ditt har alvorlig blære eller sphincter dysfunksjon. Ellers er medisinsk hjelp ikke nødvendig med mindre sengevæting starter i et barn som tidligere hadde ingen problem, eller hvis tilstanden starter negativt påvirker barnets sosiale liv eller psykisk helse.