Digidexo.com

Hvordan håndtere med døden i julen

Hvordan håndtere med døden i julen


Å miste noen du elsker er vanskelig. Hvis din kjære dør rundt jul, kan det være enda vanskeligere. Den måten å forholde seg til døden i julen til å innse at når noen du elsker dør, er uunngåelig endring. Imidlertid kan endringen også hjelpe deg å komme gjennom denne vanskelige tiden. Selv om du ikke kan jag sorgprosessen, kan du finne måter å gjøre ferien mer behagelig og mindre stressende.

Hvordan håndtere med døden i julen

Avtale med Dag-til-dag liv og ferie stress når en kjær er Dying

Forvent en berg-og dalbane av følelser. Forberedelse til tap er på noen måter verre enn døden selv, på grunn av usikkerhet og frykt. Dine følelser kan variere per time, noe som er helt normalt.

Vær snill mot deg selv. Ta deg tid til å sove, gråte, trene og spise næringsrik mat. Be, meditere eller bare slappe av i et stille og rolig sted. Distrahere deg selv for et par timer med en bok eller film eller tilbringe tid med en venn. Du kan ikke ta vare på din kjære eller noen andre hvis du ikke tar vare på deg selv.

Oppmuntre besøk under din kjæres beste tider på dagen. Hvis han er mest våken og komfortabel tidligere, spør besøkende til å komme i morgen.

•  Vurder hvilke, om noen, tradisjoner du ønsker å delta i dette året. Tenk om dine økonomiske og følelsesmessige ressurser. Kanskje du vil hoppe gave-gi i år eller kanskje det ville muntre deg opp og være en velkommen distraksjon.

Feire denne siste julen på noen meningsfull måte. Gi kort og gaver og sette opp dekorasjoner. Selv om din kjære er bevisstløs, kan du få inn en julestjerne eller ferie floral arrangement for å lyse opp rommet og spille favoritt ferie musikk. Husk at det alltid mulig at din kjære kan høre deg og føle din berøring, selv om du ikke ser noen respons.

Finn rådgivning nå. Din skole, arbeidsplass eller gudshus bør være i stand til å anbefale noen. Hvis prisen er et problem, kan du vurdere å støtte grupper, inkludert nettforum.

Nyt det du kan i løpet av ferien. Det er ingen skade eller mangel på respekt i å feire. Din kjære ønsker du å finne trøst hvor og når det kommer.

Håndtere julen når du er etterlatte

Innse at følelser av tristhet, sorg og til og med sinne kan forsterke i løpet av ferien. Den ekstra forventninger og stimulering kan gjøre det enda vanskeligere å håndtere årsdagen for din kjæres død.

Snakk med venner og familie. Be om og jeg aksepterer emosjonell og praktisk hjelp. Vær ærlig om dine følelser. Du kan gjerne virke som en "nedtur" når alle andre ser ut til å feire, men skjønner at folk flest er ivrig etter å hjelpe. Hvis du ønsker å snakke om er glad i, vet at du kan og la andre få vite dette.

Tenk hvilken ferie tradisjoner kan være nyttig og som kan være sårende. De første helligdager etter dødsfall kan bringe tilbake vonde minner og følelser og ferie media blitz kan la deg stresset og utmattet. Hvis du er for bevisst på den tomme stolen, kan det være lurt å hoppe over hosting julaften middag for hele storfamilien. Eller du kan finne trøst i denne tradisjonen og i å dele minner med folk som var i nærheten av din kjære.

Finn rådgivning. Din skole, arbeidsplass eller gudshus bør være i stand til å anbefale noen. Hvis prisen er et problem, kan du vurdere å støtte grupper, inkludert Internett støttegrupper.

Hjelp deg selv ved å hjelpe noen andre. Tilby støtte til andre som er berørt av tapet. Vurder å lage en veldedig donasjon eller gi en gave til minne om din kjære. Du kan også frivillig på et dyr ly eller annen veldedighet, siden de ofte er shorthanded løpet av ferien.

Tilbring tid med venner eller familiemedlemmer. Inviter noen å dele et måltid eller se en konsert med deg. Du kan også frivillig på et suppekjøkken eller en hjemløs ly.

Forenkle hva du kan og be om og ta imot hjelp. For eksempel, hvis du ikke kan håndtere med å lage kalkun med alt tilbehør, kan du ha pizza eller pasta.

Prioriter dine egne behov og behovene til dem som også er mest påvirket av tapet. Gjør hva som fungerer for deg og dem. Du kan finne trøst i kjente omgivelser, eller du kanskje ønsker å besøke et helt nytt sted.

Få gjennom i dag. Ikke bekymre deg for hvordan du vil håndtere ferie neste år eller ti år fra nå. Da kan det være lurt å gå tilbake til visse kjære tradisjoner og steder, eller ønsker du kanskje å feire et annet sted eller på en helt annen måte.

Forleng betydningen av ferien til den naturlige verden. I kaldt klima kan du truge eller ski og i varmt klima du kan surfe eller stå på vannski. Vakre naturomgivelser gir muligheter for fred og ettertanke og for moro og trening.

Husk og ære kjære med en spesiell skål, en favoritt carol, en tent stearinlys eller en favoritt bilde. Du kan også skrive et kort eller brev, eller holde en journal av dine tanker og erindringer. I de kommende årene, kan julen være en tid for å huske din kjære. Du kan besøke et sted dere begge elsket eller at personen hadde alltid ønsket å se og se det "for" henne.

Nyt det du kan i løpet av ferien. Det er ingen skade eller mangel på respekt i å feire. Din kjære ønsker du å finne trøst hvor og når det kommer.