Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Bells parese

Hvordan diagnostisere Bells parese


Bells parese påvirker mennesker i alle aldre, men det er mest vanlig hos personer som er gravide, har autoimmune mangler eller øvre luftveisplager. Det er en lammelse på den ene side av ansiktet forårsaket av svellingen av ansiktsnerver. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er ikke farlig og vil til slutt forsvinne. En lege må bekrefte en diagnose, men det er tegn og symptomer du kan se etter.

Bruksanvisning

•  Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever en plutselig lammelse på den ene siden av ansiktet, inkludert muskler i øyelokket. Du kan oppleve en flat eller hengende utseende på den ene siden av ansiktet.

Legg merke til eventuelle smerter du kan oppleve, spesielt bak eller foran øret på den berørte side. Du kan også legge merke lyder synes høyere enn før.

Merknad hvis du opplever en endring i smak, spytt eller rive formasjon som er noen ganger symptomene på Bells parese.

Legge til rette for en eksamen av legen din. Han kan foreslå en elektromyografi å fastslå omfanget av nerve engasjement og alvorlighetsgraden av lammelser.

Har du en MR eller CT scan gjort, dersom legen mener det er nødvendig å diagnostisere hva som forårsaker press på ansikts nerver. I tillegg til Bells Palsy, kunne lammelse også være forårsaket av tumorer eller en infeksjon.

Tips og advarsler

  • Hvis øyet ikke vil lukke ordentlig, kan det hende du trenger for å beskytte den med en lapp eller en wrap rundt plastglass. Det vil bli irritert eller skadet dersom de utsettes for støv og skitt.
  • Som muskelstyrke avkastning, bruker ansiktsmassasje og øvelser for panne, kinn, lepper og øyne til å bidra til å styrke musklene.