Digidexo.com

Kvinners helse spørsmål etter fødselen

Kvinners helse spørsmål etter fødselen


Mens gravide kvinner ofte bekymre deg for hvordan å forberede seg på fødselen og hvordan å komme gjennom svangerskapet, få vurdere hva som skjer med kroppen sin etter at barnet er født. Kroppen din vil gå gjennom nesten like mange endringer etter fødselen som det gjør forbereder for det.

Fødselsdepresjon

Postpartum depresjon er en klinisk tilstand som fortjener umiddelbar oppmerksomhet. Hvis du noen gang føler skade deg selv eller barnet ditt etter fødselen, få medisinsk tilsyn snarest mulig. Legen din kan foreskrive medisiner for å hjelpe deg, sammen med terapi.

Det er vanlig for nye mødre til å føle seg litt trist eller ned etter fødselen, men dette betyr ikke automatisk likestille til postpartum depresjon - det er bare en naturlig del av dine hormoner komme tilbake i balanse.

Bryster og amming

Amming er forskjellig fra fødsel til fødsel - noen babyer klinke umiddelbart og prosessen er enkel, mens det kan være vanskelig for andre. Noen kvinner kan ikke være i stand til å amme i det hele tatt; hvis dette er tilfelle for deg, ikke føler seg skyldig. Før du forlater sykehuset eller birthing sentrum, vil en sykepleier instruere deg om hvordan du kan amme babyen din hvis du velger å gjøre det.

Hvorvidt du amme, i dagene etter fødselen brystene sannsynlig vil bli hovne og engorged med melk. Du kan føle press og ubehag, og erfaring lekker. For å lindre smerten, sette varm komprimerer på brystene dine og slitasje en svært komfortabel, støttende BH. Sette bomull pads i din BH slik at eventuelle lekkasjer ikke viser gjennom toppen.

Prevensjon

Noen kvinner tror at de ikke kan lett bli gravid etter fødselen fordi deres hormoner er ute av balanse. Dette er ikke sant. Med mindre du planlegger å bli gravid kort tid etter fødselen, vurdere å bruke prevensjon. Dette kan være i form av medisiner eller naturlige metoder, men med mindre du er proaktiv, det er en rimelig sjanse for at du vil bli gravid igjen før den nye babyen er ett år gammel.

Trening og arbeid

Tungt arbeid og trening, som vektløfting, løping og står for mer enn seks timer av gangen, bør gjøres tidligst seks uker etter fødselen. Hvis du har en jobb hvor du står stille, for eksempel å jobbe hjemme, gjør geistlige arbeid eller skrive, kan du trygt komme tilbake til arbeidet så snart du føler for det. Lys trener, som gåing, yoga og stretching, kan gjøres når som helst etter fødselen, så lenge du er komfortabel.

Kjønn

Medisinske leverandører anbefaler at du venter å gjenoppta ha sex i seks uker etter fødselen, men du bør vente til du føler deg klar. Fordi hormonene får tilbake i balanse, du bare ikke kan føles som å ha sex. Hvis du hadde en grov arbeidskraft eller en C-delen, bør du vente til sårene dine er fullstendig helbredet og du ikke lenger føle sårhet.

Snakk med partneren din om å gjenoppta seksuell aktivitet - han trenger å forstå at det er best å vente til du er fysisk og følelsesmessig forberedt, uansett hvor lang tid det kan ta.