Digidexo.com

Laminektomi Behandlinger

En laminectomy prosedyren er gjort for å avlaste trykket fra roten av nerver som ligger i den nedre rygg regionen. Herniated plater, fragmenter, svulster eller noe uregelmessig beinfremspring er fjernet i denne operasjonen. Avhengig av hvor og hva irriterende er, ulike typer laminectomy kan utføres; for eksempel cervical laminektomi og lumbar laminektomi.

Korsrygg laminectomy

Den kirurgiske prosedyren av lumbar laminektomi er oftest brukt til å behandle pasienter med beinsmerter om herniated plater eller komprimerte nerver. I denne operasjonen, vil kirurgen plassere deg i en knelende posisjon slik at vekten av magen på ryggmargen er redusert så mye som mulig. Hun vil da få en straight, dypt kutt over det berørte lumbalvirvel område på ryggen, helt ned til lamina eller benete dekker buene av ryggvirvlene. Kirurgen vil fjerne leddbånd som forbinder ryggvirvlene til lamina for å få en bedre oversikt over de berørte sonen. Nerveroten blir deretter eksponert, trukket tilbake mot midten av ryggsøylen, og problema del plate eller plate er eliminert. Legen stenger deretter snittet.

Livmorhals laminectomy

Etter at legen gjør snittet, bruker hun en retractor å trekke fra hverandre fett og muskler til hun når cervicalcolumna gjennom kutt i nakken eller livmorhalsen området. Når vertebra er endelig eksponert og kirurgen er i stand til å lokalisere irritasjons komprimert nerve, bruker hun en fin bore å eliminere en del av en eller flere ryggvirvler for å nå nedenfor til røttene av de berørte nerver. Kirurgen vil eliminere herniated eller sprukket delen av disken eller tilknyttede fragmenter som presser nerve ned. Snittet er lukket ved slutten av prosessen.

Stenose Behandling med laminectomy

Noen ganger kirurgen kan finne at trykket på nerver er forårsaket av en uregelmessig bein eller unormal utvikling av noen bein saken. Dette fenomenet stenose skjer som folk blir gamle og spinal leddbånd blir tykkere og hardere, eller bein begynner å bule eller og ledd blir større, noe som fører til dannelse av osteofytter, eller bein spurs. I behandling av en slik tilstand med laminektomi, vil kirurgen fjerne en større del av den urolige ryggvirvlene å få tilgang til det punktet av komprimering. Den ekstra ben materiale vil da bli eliminert ved hjelp av en kirurgisk bore.

Postoperativ Care

Mens du lar såret gro, holde et øye med rødhet, lekkasje eller hevelse og konsultere lege for råd om behandling av tilstanden. I alle fall vil du bli anbefalt regelmessig fysioterapi for å hjelpe deg å komme tilbake på føttene og gjennomføre din dag-til-dag-aktiviteter. Slike øvelser vil hjelpe til med å styrke ryggen og ryggmargen, men unngå tunge øvelser eller løfting av last. Gåing og svømming er kjent for å hjelpe i senere utvinning perioden.