Digidexo.com

Blæretang Fordeler

Blære er en type tang som er høy i jod. Det er funnet på Atlanterhavet og Stillehavet kysten og kysten av Nordsjøen. Blæretang er også vanlig i Japan, og er ofte spises som en del av den japanske dietten. Blæretang har også flere medisinske bruksområder.

Hypotyreose

På grunn av sin høye jod innhold, er blæretang gunstig for noen med hypotyreose. Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av thyreoideahormoner. Blæretang kan hjelpe til med vekttap forårsaket av en mangel på skjoldbrusk hormoner og kan også redusere struma forbundet med tilstanden.

Kvinners helse

Bladderwreck har anti-østrogen egenskaper og kan øke nivået av progesteron. Dette gjør det nyttig for å regulere menstruasjonssykluser for kvinner som menstruerer uregelmessig. De anti-østrogen og prostergonic egenskaper kan også redusere risikoen for brystkreft og eggstokkreft hos kvinner.

Anti-aging

Bladderwrack inneholder et stoff som heter Fucoidan som har anti-aging egenskaper. Fucoidan fremmer oppbevaring av kollagen samtidig redusere hudens tykkelse og forbedre hudens elastisitet. Blæretang må påføres lokalt for disse fordelene. Noen kremer eller kremer inneholder blæretang eller fukoidan. Sjekk etikettene for listen over ingredienser. Du vil sannsynligvis finne slike produkter på helsekostbutikker.

Dosering

Noen mennesker bruker blæretang for å avlaste forstoppelse. Den typiske dose er 1 teskje tørket blæretang tre ganger daglig. For lengre tids bruk, spesielt for hypotyreose, kan en typisk dose være 5 til 10 gram tre ganger daglig, vanligvis via kapsler. Blæretang kan også spises hele, slik som i supper og salater, eller brygget i te.

Side Effects

Blæretang bør ikke tas av alle med hypertyreose eller hjerteproblemer. Det er viktig å følge den anbefalte dosen for å unngå overskridelse trygge nivåer av jod inntak. Blæretang kan ha noen bivirkninger, spesielt hvis det tas i store doser. Det er vanligvis godt tolerert ved doser riktige. Blæretang kan forverre akne, og kan også forstyrre jern absorpsjon. Avhengig av hvor blæretang er høstet, kan det inneholde kvikksølv og andre tungmetaller som er giftige for mennesker. Alltid få din blæretang fra en pålitelig kilde, fortrinnsvis en innenlands produsent.