Digidexo.com

Slik kjører oppoverbakke med knesmerter

Knesmerter kan skyldes en rekke årsaker. Overforbruk, sener og ligament tårer, og senebetennelse er flere vanlige problemer. Noen muskelsmerter kan også manifestere seg som smerter i kneet. Kjører med knesmerter kan være smertefullt, og du bør sjekke med en lege før du kjører hvis du allerede har blitt diagnostisert med en kneskade eller lidelse. Avhengig av hvilken type knesmerter du opplever, kjører oppoverbakke kan være terapeutisk og å rehabilitere kneet.

Bruksanvisning

•  Finn ut om kneet smerte er et resultat av å kjøre oppoverbakke, eller om løping gjør kneet smerte noe verre. Hvis kneet smerte resultater fra oppoverbakke kjører, eller om det er gjort verre, bør du ikke kjøre oppoverbakke. Besøk en ortopedisk lege og har henne bestemme årsaken til knesmerter. Dette vil også hjelpe deg å avgjøre om du er i stand til å kjøre oppoverbakke uten at det forårsaker mer smerte.

Styrke bena å bidra til å ta presset av kneleddet. Hvis musklene er svake, vil de ikke være i stand til å skikkelig støtte kneleddet, noe som kan føre til mer knesmerter. Du trenger å styrke hamstrings, og spesielt styrke quadriceps muskler.

Strekk leggmusklene før du kjører. Du kan oppleve smerter i kneet på grunn av stramme muskler, men dette kan ordnes hvis du strekke før du trener. Det er viktig å strekke alle musklene som festes til områdene rundt kneleddet, inkludert hamstrings, leggen og firemannsrom.

Gå sakte oppover og se om gang forårsaker noen smerte i kneet. Hvis den ikke gjør det, kan du prøve å jogge sakte i oppoverbakke. Hvis det ikke medfører noen smerte, gå videre og kjøre oppoverbakke. Hvis det fører til smerte, sen til en joggetur, og holde det tempoet til du styrke beina nok til å kunne kjøre uten smerter.

Tips og advarsler

  • Styrking quadriceps i stor grad kan redusere smerter i kneet. Svake muskler kan ikke absorbere støt fra å kjøre, og kan føre til unødig stress på kneleddet.
  • Ikke ignorer smerte. Hvis du kjører oppoverbakke fører deg mer smerte, avstå fra å kjøre oppover til kneet er ikke så øm, eller til noen hevelse går ned.