Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Beets

Helsemessige fordeler av Beets


Legge rødbeter til kosthold kan bidra til å forbedre idrettslige prestasjoner og redusere risikoen for hjertesykdom og kreft. Kaste kokte eller rå rødbeter i en salat, lage suppe med dem, legge dem til smoothies, eller tynt skjære dem og gjøre bete chips i ovnen. Mens alle rødbeter gi essensielle næringsstoffer, vil du få mest helsemessige fordeler av rødbeter på grunn av de gunstige plantekjemikalier som gir dem deres farge. Noen mennesker ender opp med rød urin etter at de spiser rødbeter, men dette er ufarlig.

Gir vitaminer og mineraler

En kopp rå rødbeter gir bare 58 kalorier, men du vil også ta i ca 4 gram fiber, eller 15 prosent av den daglige verdi. Fiber hjelper deg å føle deg mett etter et måltid. Det kan også redusere risikoen for hjertesykdom og bremse økningen i blodsukker og kolesterol etter at du spiser. Hver servering av rødbeter har 11 prosent av DV for vitamin C og 22 prosent av DV for mangan, som begge bidrar til å helbrede sår og fungerer som antioksidanter i hver servering av rødbeter, og 37 prosent av DV for folat, som er viktig for celledeling og forebygge fødselsskader. Rødbeter gir også 13 prosent av DV for kalium per kopp - kalium bidrar til å støtte riktig nerve-og muskelfunksjon.

Forbedre løpingen

Rødbeter er en kilde til nitrater. Mens nitrater fra nonvegetable kilder kan ha uheldige effekter, kan de være fordelaktig når de kommer fra grønnsaker, bemerker en studie publisert i "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" i april 2012. Studier deltakere som spiste rødbeter før du kjører 5 kilometer på tredemølle forbedret sine resultater kjører, kjører raskere enn de gjorde da de konsumert en placebo. The Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler å spise ca 7 gram av nitrat-rike grønnsaker, for eksempel rødbeter, omtrent en time før du trener.

Lavere blodtrykk

Nitrater i rødbeter kan også bidra til å senke blodtrykket og risikoen for hjertesykdom, ifølge en studie publisert i "Hypertensjon" i 2008, som fant at frivillige som drakk bete juice opplevd nedgang i sitt blodtrykk. Denne studien brukte friske frivillige, så videre studier ved hjelp av personer med høyt blodtrykk eller hjertesykdom er nødvendig for å bekrefte disse potensielle fordelene.

Lavere kreftrisiko

Rødbeter får sin røde farge fra gunstige plantekjemikalier kalt betalains. Minst én typer betalain, kalt betanin, kan bidra til å drepe kreftceller, ifølge en studie publisert i "kreftlegemidler i medisinsk kjemi" i mars 2011 Disse røde bete pigmenter kan også øke et enzym som hjelper med å bli kvitt kreft -causing stoffer, og dermed bidra til å forebygge kreft, ifølge en desember 2002 artikkel lagt ut på "University of Wisconsin-Madison News" nettsted. En desember 2002 artikkel på BBC nettside bemerker at rødbeter også øke antioksidantnivåer og hvite blodlegemer - både kan ytterligere redusere risikoen for kreft.