Digidexo.com

Definisjon av et karbohydrat

Definisjon av et karbohydrat


De fleste Kosten er kjent med begrepet karbohydrater og low-carb dietter. I low-carb dietter, er matvarer som inneholder karbohydrater unngås. Men karbohydrater er nødvendig av kroppen for å gi energi. Etter at karbohydrater brytes ned til enkle sukkerarter, sendes de til leveren hvor det galaktose og fruktose omdannes til glukose og deretter sendt til cellene i kroppen til å fungere som drivstoff og å bidra til å bygge og reparere nerver og muskler.

Identifikasjon

Det er tre primære mat klassifikasjoner som kroppen utnytter. En av disse er karbohydrater. Fett og proteiner utgjør de to andre gruppene. Sukker, stivelse, glykogen og cellulose utgjør karbohydrater. Karbohydrater er hovedenergikilden for planter og dyr, og vanligvis utgjør 55 prosent eller mer av den totale kaloritall i et balansert kosthold.

Typer

Det er to typer av karbohydrater; enkle og komplekse. Disakkarider og monosakkarider er to kategorier av karbohydrat. Sukrose, maltose og laktose er blant disakkarider. Fruktose, glukose og galaktose er blant monosakkarider. Komplekse karbohydrater, eller polysakkarider, er bygget opp av mange monosakkarider. Glykogen, cellulose og stivelse utgjør komplekse karbohydrater.

Funksjoner

Karbohydrater er gjort under fotosyntesen. Dette er den prosessen som grønne planter gjør sin mat fra sollyset. De kjemiske elementer som bidrar til å gjøre opp karbohydrater inkluderer hydrogen, oksygen og karbon. Dyr få karbohydrater ved å forbruke dyr eller planter som inneholder stoffet.

Funksjon

Matvarer som inneholder mye karbohydrater inkluderer: brød, mais, bananer, makaroni, poteter, ris og pasta. Frukt, grønnsaker og de fleste godteri er høy i karbohydrater. Karbohydratrike matvarer gir kroppen med energi. Monosakkarider er de eneste typer karbohydrater som vil inn i blodbanen direkte fra fordøyelsessystemet. Disakkarider og stivelse må først bli fordøyd i tynntarmen før de kan brukes som kroppens drivstoff.

Betraktninger

En form for karbohydrat mennesker kan ikke brukes som brensel er cellulose, som kroppen ikke er i stand til å fordøye. Cellulose hjelpemidler i fordøyelsen ved å forbedre helsen og tonen i tarmen. Noen dyr, slik som kveg og geiter, er i stand til å bryte ned cellulose på grunn av en bakterie i deres fordøyelsessystemer og bruke det som brensel.