Digidexo.com

Hvordan redusere salt i dietten å senke blodtrykket

Mens du kan nyte smaken av salt, for mye kan føre til høyere blodtrykk og væskeansamlinger, og bidra til hjerte-og karsykdommer. Og bare redusere mengden du strø på mat kan ikke være nok. USDA anbefalte daglige rasjon (RDA) for inntak av natrium tilsvarer ikke mer enn 2400 milligram natrium per dag, ca en teskje av bordsalt. Kroppsvekt og størrelse er en viktig faktor, slik 2,400 milligram kan være for mye for en mindre person. De fleste er overrasket over alle de skjulte salt i maten - og det legges raskt opp. Hvis du ønsker å redusere saltinntaket og ha et sunnere kosthold, her er syv måter å gjøre det.

Hvordan redusere salt i dietten å senke blodtrykket

Senk saltinntaket for bedre helse

•  Unngå hermetisk mat, supper og grønnsaker juice drinker. Dette er én av de høyeste kilder skjult salt. Se etter natrium innhold på etiketten. I mange tilfeller kan en container ha over 30% av USDA rasjon i ett drag.

Se opp for syltet mat. Salt, vanligvis i form av saltoppløsning, blir brukt til å kurere dem. Disse inkluderer oliven, rødbeter, noen oster og - surprise! - pickles. Sjekk etiketten.

Velg frisk over behandlet. Bearbeidede matvarer ofte bruke salt og natrium som et konserveringsmiddel for å forlenge holdbarheten. Sjekk etikettene på pre-pakket kjøtt som pølser, bratwursts, Bologna, og mange andre kjøttpålegg. Pakket kosthold mat er svært høy i natrium, som er mange frokostblandinger, kjeks og kaker.

Bruk havsalt. Laget fordampet sjøvann, havsalt faktisk smaker saltere, slik at du ikke trenger å bruke så mye.

Endre din matlaging vaner. Ikke automatisk tilsett salt når matlaging. I stedet la hver enkelt salt etter smak.

smake maten først. Folk har en tendens til salt maten ut av vane før selv smake den. Ved å smake først, kan du oppleve at de sauser eller andre krydder er mer enn nok.

•  Skjær ut de salte snacks. Ikke nå for chips, saltet nøtter, pretzels. De er fulle av salt. Prøv usaltede nøtter i stedet - de er rik på smak og mange har flere helsemessige fordeler.

Hint

  • Se etter lav natrium eller ingen Sodium valg på hermetisk mat og grønnsaksjuice.
  • Se etter måter å erstatte salt i matlaging med andre krydder, urter og krydder.
  • Sitron og eddik kan gjøre gode salterstatninger og ha andre helsebringende fordeler.
  • Mest bordsalt er forsterket med jod, som er nødvendig for god skjoldbrusk-funksjon. Hvis du slutter å bruke bordsalt, sørg for at du spiser andre matvarer med jod.
  • Hvis du allerede har høyt blodtrykk, først ta kontakt med helsepersonell om endring i kostholdet.