Digidexo.com

Hvordan vite om en Liver fungerer som den skal

Leveren er en svært viktig del av kroppen. Det er kroppens filter, og dens formål er å rense blodet for giftstoffer. Ulike faktorer kan føre til at leveren til å bli tett og hindret. Hvis din diett er høy i raffinerte matvarer, alkohol og reseptbelagte medisiner, er sjansen stor for leveren din ikke fungerer så godt som den burde. De to store sykdommer som påvirker leveren er skrumplever og hepatitt, så vurdere hvordan kroppen din er i gang for å se om du trenger å gi leveren din litt ekstra omsorg og en rens.

Hvordan vite om en Liver fungerer som den skal

Hvordan vite om en Liver fungerer som den skal

Observer huden din tone. Hvis huden din farge er normalt og ikke farget grå, grønn eller gul, da leveren er intakt. Også hvis hud blåmerker raskt og enkelt, kan det være på tide å få en leverfunksjonstest fra din lege.

kontrollere vekten. Leveren er ansvarlig for konvertering av skjoldbruskkjertel hormon thyroxin inn trijodtyronin. Denne funksjonen er intakt hvis du er i stand til å opprettholde en sunn vekt, ikke har kronisk tretthet og hukommelsen er sterk.

Hold styr på regularitet. Leveren gjør gallesalter som blander alt fett, inklusive fett-oppløselige vitaminer slik at de kan bli absorbert på riktig måte i kroppen. Vanlige fordøyelsesmønstrene betyr at denne funksjonen fungerer som den skal.

Gjennomføre en lever rens eller se en lege hvis du merker gulning i det hvite i øynene, tap av vekt og appetitt, søvnproblemer, tretthet, blåmerker eller en hoven mage. Dette er tegn på at leveren er i alvorlig trøbbel og trenger umiddelbar hjelp.

Hint

  • Spis en diett rik på frisk frukt og grønnsaker. Hold deg unna raffinert mat.
  • Unngå tett og direkte kontakt med kjemikalier som plantevernmidler.