Digidexo.com

Septisk artritt hos barn

Septisk artritt er en infeksjon som finnes i fluidet og vev av ett eller flere ledd. Infeksjonen presenterer seg med feber, frysninger, betennelse, hevelse og tap av funksjon i disse leddene. Septisk artritt kan påvirke spedbarn og barn, hovedsakelig i hofter, knær og skuldre. Det er viktig å få rettidig behandling for denne tilstanden for å hindre permanent leddskade.

Årsaker

Septisk artritt oppstår når et infeksiøst middel, vanligvis bakteriene, innføres i leddvæske eller vev. Dette kan være båret blod, forekommer under operasjon eller resultere fra direkte skade. Stafylokokker, Haemophilus influenzae, gramnegative basiller og bakterier ansvarlig for Lyme sykdom er de vanligste syndebukkene hos barn.

Risikofaktorer

Ifølge Milton S. Hershey Medical Center College of Medicine ved Penn State University, de som er mest utsatt for septisk artritt er pasienter med en pre-eksisterende tilstand som revmatoid artritt, kreft, diabetes, sigdcelleanemi eller lupus. Gjennomgår artroskopisk kirurgi eller protese joint kirurgi kan også øke risikoen for infeksjon.

Symptomer

Symptomer på septisk artritt inkluderer en plutselig innsettende leddsmerter, lokal hevelse, rødhet, varme, frysninger og feber. Barn har også rapportert kvalme eller oppkast. Disse symptomene kan etterligne andre forhold så oppsøke lege for en offisiell diagnose.

Diagnose

Septisk artritt må diagnostiseres raskt før permanent skade er gjort til de berørte felles. Legen vil samle informasjon, som symptomer og sykehistorie. Blodprøver og en blodkultur vil bli utført for å se på tilstedeværelsen av infeksjon. Arthrocentesis, hvori synovial fluid er fjernet fra de berørte ledd med en nål og testet for infeksjon, kan være performed.An røntgen kan bestilles hvis det allerede er mistenkt for skade på skjøten. Basert på de akkumulerte funn og utelukker andre årsaker, kan en definitiv diagnose gjøres.

Behandling

Behandling av septisk artritt er avhengig av noen faktorer, for eksempel barnets medisinsk historie, graden av tilstanden og forløpet av sykdommen. Antibiotika er vanligvis administreres umiddelbart for bakterielle infeksjoner. Virusinfeksjoner har lov til å kjøre sine kurs. Overskytende fluid kan dreneres hvis tilstede. Smertebehandling er også anvendes i form av medikamenter, immobilisering av leddet og fysioterapi. Prognosen er utmerket for de som får rask behandling, selv om noen pasienter kan utvikle slitasjegikt eller deformerte ledd. Rekonstruktiv kirurgi kan være nødvendig i alvorlige tilfeller.