Digidexo.com

Hvordan bryte vanen med å spise junk food

Hvordan bryte vanen med å spise junk food


Junk mat gir liten eller ingen ernæringsmessig verdi til ditt vanlige kosthold samtidig som vi bidrar store mengder kalorier og fett. Selv om disse matvarene er designet for å være velsmakende og appellerer til folk flest, kan junk mat bli vanedannende for andre, noe som resulterer i en usunn livsstil og kosthold. Slike fast food restaurant tilbud omfatter sukkerholdig brus, godteri, høy-fett kaker og stekt mat. Sparker junk food vane krever engasjement og motivasjon. Vellykket vinne vane kan forbedre din generelle livskvalitet.

Bruksanvisning

•  Hold junk matvarer ut av utsikt og oppbevares på et sted som ikke er lett tilgjengelig mens du plasserer sunn snack elementer i svært synlige flekker. Litt snacks for å holde svært synlig inkluderer frukt, grønnsaker, pretzels, nøtter og granola barer.

Sett små mål for deg selv til å slutte å spise junk food og belønn deg selv når du når hver av disse målene. For eksempel prøve å ikke spise noen junk matvarer over helgen. I stedet erstatte sunne alternativer. Når du oppnå dette målet, kan du unne deg en ny klesplagg eller et spill som du er interessert i å kjøpe.

Drikk mer vann. De fleste mennesker trenger minst 64 gram vann daglig for å etterfylle vann tapt gjennom vannlating, avføring og svette. Når du er tørst, kan det hende du feil dette som å være sulten og nå for en junk food snack. I stedet, når du føler deg sulten, drikk et glass med kaldt vann før du spiser noe. Ikke bare vil du være i stand til å bekjempe junk food cravings mer effektivt, men du vil også føle deg bedre fra å være riktig hydrert.

Ikke tillat deg selv å klippe sitte ned på tv og knaske på din favoritt junk food snack. Mindless snacking kan være forårsaket av en rekke ting, som for eksempel stress eller kjedsomhet, og kan ha alvorlige helseplager som høyt blodtrykk, diabetes og fedme.

Før du setter deg ned for å se på TV eller surfe på Internett med en bolle med potetgull i hendene, identifisere hva det utløser ønske om junk food. Deretter kan du konfrontere problemet head-on. Hvis du er stresset, får fysisk trening eller praksis en annen avspenningsteknikk som vil holde deg borte fra junk food. Discovery Fit & Health lister avslapping teknikker som inkluderer riding din trimsykkel, ringer en venn - ikke bruke kjøkkenet telefon - eller nå for sukkerfri tyggegummi. Andre forslag inkluderer meditasjon, jobber med et kryssord og "ta din kompis, ikke tallerkenen din."

Unngå pakket mat. Selv prepackaged mat er praktisk å spise etter en lang dag på jobb, kan disse typer komfort matvarer holder usunne mengder fett, natrium og sukker. Selv om du ikke kan eliminere disse ut av kostholdet ditt helt, prøv å kutte ned på antall behandlede, pakket mat du spiser i løpet av uken.

FDA foreslår å spise ikke mer enn 65 g av fett og 2,300mg av natrium for den gjennomsnittlige 2000 kalori-per-dag-diett. Disse tallene kan variere basert på din høyde, vekt og helsetilstand. Rådfør deg med en ernæringsfysiolog for å finne riktige nivåer av natrium og fett for din kroppstype.