Digidexo.com

Kan Angst forårsake pusteproblemer?

Personer som lider av angst kan ha pustevansker. I begynnelsen kan de mener det er noe fysisk galt med dem og gå til en lege, men når alle testene viser at det er ingenting galt det vanligvis viser seg at angst er den skyldige. Selv om angst ikke kan forårsake noen alvorlige pusteproblemer, kan det føre til mange ubehagelige pusterelaterte symptomer.

Tetthet i brystet

Tetthet i brystet er et vanlig symptom på angst som kan påvirke puste. Mens engstelig, strammer en person de fleste musklene i kroppen ubevisst. Dette kan også omfatte brystmusklene som gir følelse av tetthet i brystet. Når dette skjer personen kan føle at de ikke er i stand til å puste riktig, eller at de ikke kan få en dyp nok pust. Fokuser på å slappe alle musklene i kroppen kan bidra til å redusere dette symptomet.

Kortpustethet

Angst kan føre til en rekke psykosomatiske symptomer inkludert kortpustethet. Personer som lider av angst ofte føler deg kortpustet som de ikke kan få nok luft. Selv om personen føles som de er ute av stand til å puste, de er faktisk i stand til, og det er bare angsten forårsaker denne følelsen. Den beste måten å motvirke dette er for personen å ta langsomme, dype åndedrag betryggende seg selv at de er faktisk i stand til å puste.

Hyperventilering

Personer som lider av angst kan også hyperventilere i en stressende situasjon. Vanligvis dette skjer uten at personen innser de gjør det. Hyperventilering kan føre til at personen til å passere ut hvis de ikke stopper. Det er best behandles ved å bremse pusten og ta dype åndedrag. Personen bør telle til fem mens du puster inn og telle til fem mens du puster ut, samtidig betryggende seg selv at de kan håndtere dagens situasjon.

Panikkanfall

Panikkanfall kan oppstå som et resultat av angst. Tetthet i brystet, kan kortpustethet eller hyperventilering forekomme sammen med en rekke andre symptomer som racing hjerte og brystsmerter. Selv om angstanfall kan synes å være alvorlig, de er faktisk ikke livstruende. En person som lider av angstanfall bør søke psykiatrisk hjelp for å utvikle en plan for å forebygge og behandle angst angrep basert på deres spesifikke situasjon. Hvis det blir fastslått at personen har en angstlidelse medisiner kan være foreskrevet.

Medisiner

Noen mennesker som er foreskrevet antianxiety medisiner kan oppleve at de fortsatt har problemer med å puste. Hvis dette er tilfelle er det viktig at de anser sin lege som noen antianxiety medisiner har kortpustethet som en alvorlig bivirkning. I tillegg pustevansker kan også være et tegn på en allergisk reaksjon på medisiner. Selv om det er mulig at det er fortsatt angst forårsaker problemet, er det tryggest å utelukke komplikasjoner til medisinering.