Digidexo.com

Hvordan bruke Diet å behandle Emfysem

Hvordan bruke Diet å behandle Emfysem


Å gjøre endringer i kostholdet kan hjelpe folk som lider av lungeemfysem føle seg bedre. Mens det er ingen kur for emfysem, kan enkle endringer gjøre en stor forskjell i hvordan en person føler og opplever sin hverdag. Diet spesielt kan spille en avgjørende rolle, så det er viktig at problemet løses raskt etter en persons diagnose.

Bruksanvisning

•  Spis mindre måltider ofte, heller enn å spise bare et par store måltider om dagen. Ikke bare er dette lettere å behandle, men det setter også mindre press på magen og lungene og gir deg følelsen bedre i stedet for tynget av måltidet. Hvert måltid bør ikke være større enn størrelsen på knyttneven din, og bør ideelt sett inneholde alle de viktigste matvaregruppene (proteiner, karbohydrater og fett).

Gå ned i vekt for å behandle emfysem. Jo tyngre du er, jo vanskeligere er det for lungene å pumpe oksygen til hele kroppen. Hvis du har vært på jakt etter en ekstra motivasjon til kosthold, kan dette være det viktigste du noen gang kan komme over. Selv en 5-kilos tap kan gjøre en stor forskjell i hvordan du føler deg og flytte.

Kutt ned på salt og koffein, som føre til at kroppen til å beholde vann og sveller opp. Dette kan igjen få puste mer anstrengende. Salt kan også påvirke blodtrykket og gjøre pust og sirkulasjon vanskeligere. Salt er spesielt rik på hermetikk og behandlet mat, så prøv å spise så mye naturlige råvarer og fersk mat som du muligens kan.

Kontroller at du spiser et balansert kosthold for å få tilstrekkelige mengder av mineraler og vitaminer. Kalium kan være spesielt nyttig, som kan fiber (som senker kolesterol og letter fordøyelsen) og vitamin A (som bidrar til å holde vev unge).

Drikk så mye vann som mulig. Bruk av vann renser fordøyelsessystemet og tar byrden av kroppen og lungene. Dette er spesielt viktig hvis du spiser krydret eller tung mat som tar lengre tid å fordøye.

Tips og advarsler

  • Snakk med en ernæringsfysiolog hvis du trenger hjelp til å finne ut en mer passende meny for å hjelpe deg å håndtere din tilstand.
  • Ta opp spørsmålet om kostholdet hvis legen din ikke gjør det. Mens leger ikke kan være i stand til å bruke en spesialisert meny med sine pasienter, bør de være i stand til å gi deg en prøve en.
  • Hold deg unna store mengder koffein, spesielt hvis du bruker bronchodilators å behandle emfysem. Koffein kan øke stoffets effekter og føre til overdosering.