Digidexo.com

Joint Stivhet etter langvarig bruk av Prednisolon

Prednison er en av de sterkeste legemidlene som finnes for å redusere betennelse. Det fungerer ved å redusere immunsystemets respons på visse sykdommer. Det er oftest foreskrevet for bindevevssykdommer som revmatoid artritt, systemisk lupus, blodsykdommer og enkelte kreftformer. Selv om denne kortikosteroid hormon er effektive i å bekjempe alvorlig betennelse, er det flere komplikasjoner relatert til langvarig bruk av prednison. Diskuter disse bivirkningene med legen din dersom du er under utvidet behandling.

Felles Stivhet i morgen

Hvis du våkner opp med stive ledd, spør legen din om det med modifisert frisetting. Tablett utgivelser prednison fire timer etter inntak. Denne forsinkelsen betyr at du kan ta pillen ved sengetid for å bekjempe tidlig morgen stivhet neste dag. Resultater fra en studie utført av Merck i 2005 viste pasienter ikke bare tolerert medisinen godt, men også opplevd en klinisk signifikant reduksjon i morgen stivhet etter to ukers behandling.

Hofte- og kneledd

Hvis smerte og stivhet oppstår i hip eller kneledd, informere legen din umiddelbart. Dette kan være en indikasjon på aseptisk nekrose. Ifølge MedicineNet skjer dette alvorlig tilstand hos 3 prosent av langsiktige prednison brukere. Aseptisk nekrose fører områder av bein til å dø. Siden den berørte bein er svak og ofte kollapser, kan denne tilstanden krever hofte eller kneprotesekirurgi hvis ikke fanget opp tidlig. Hvis stivhet skyldes denne tilstanden, diskutere andre behandlingsalternativer med legen din.

Andre behandlingsalternativer

Langvarig bruk av prednison kan og vanligvis påvirker viktige organer. Hvis du har tatt høye doser i mer enn et par uker, diskutere alternative behandlinger med legen din. NSAIDs, slik som aspirin, er det tryggeste alternativet. Hvis du tar prednison for leddgikt, spør legen din om sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs). Etter flere uker med behandling, har DMARDs bremset utviklingen av leddgikt hos noen pasienter. Immundempende medikamenter er en annen anti-inflammatorisk alternativ; Imidlertid kan det oppstå store bivirkninger, spesielt til leveren. Nøye overvåking er viktig med denne behandlingen. Dersom alle anti-inflammatorisk narkotika er mislykket, snakk med legen din om splinting de berørte ledd. Denne behandlingen har redusert betennelse og lettet symptomene for noen pasienter.

Forsiktig

Ikke slutte å ta prednison uten legens hjelp. Denne medisinen må gradvis reduseres i ditt system for å hindre alvorlige rebound-effekter. Fordi prednison stopper produksjonen av hormoner som hjelper kroppen til å bekjempe betennelser, bør behandlingen avtatt for å tillate restaurering av disse hormonene.