Digidexo.com

Hårtap hos kvinner som tar Zantac

Hårtap hos kvinner som tar Zantac


Selv Ricardo Azziz, MD, direktør for Senter for Androgen-relaterte lidelser ved Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles på WebMD.com gir en rekke ulike årsaker til hårtap hos kvinner, erkjenner han at enkelte medisiner kan forårsake kvinnelig hårtap som en bivirkning. Den amerikanske Håravfall Association spesifikt lister narkotika for magesår, mage lidelser og dårlig fordøyelse, som Zantac, kan føre til hårtap hos både menn og kvinner.

Definert

Mens BeatPsoriasis.com klargjør at daglig Hårtap er en normal del av håret vekst syklus, til kvinner som begynner merke tynning i håret over hele hodebunnen kan ha oppstått kvinnelige-mønster skallethet som kan tilskrives en rekke årsaker, herunder medisiner som Zantac. Hvis du tar Zantac og bekymret for en økning i hårtap, er det viktig å konsultere legen din for en grundig undersøkelse og riktig diagnose.

Diagnose

Fordi det er mange mulige årsaker til kvinnelig hårtap, eksperter på WebMD.com understreke viktigheten av en skikkelig diagnose og vurdering før man vurderer behandling. Siden kvinner kan lett oppleve en periode med hårtap etter en traumatisk hendelse, fra graviditet, av feil hårpleie eller fra en infeksjon et sted i kroppen, hvis du tar Zantac eller noen medisiner med hårtap som en side effek, bør du se legen din før forutsatt medisineringen er årsaken.

Bivirkninger

De kliniske studier funnet vanligste bivirkningene av stoffet Zantac er diaré, hodepine eller forstoppelse, ifølge eMedTV, men ikke nødvendigvis hårtap. Imidlertid er hårtap oppført som en av de sjeldne, men mulige bivirkninger av stoffet, og fordi det er så sjelden, kan studiene ikke bekrefte om Zantac er den egentlige årsaken til hårtap. Du bør diskutere din erfaring med din lege for riktig diagnose.

Misforståelse

Mens en rekke reseptbelagte legemidler kan gi bivirkninger og spesielt den bivirkning av hårtap, kan legen forskrive Zantac uten å være klar over at hårtap er en sjelden, men mulig bivirkning, advarer den amerikanske Håravfall Association. De advarer forbrukerne ikke til å stole på sine leger å informere dem om mulige håravfall bivirkninger, men å ta kontakt med apoteket og lese stoffet produsentens fullstendige advarsler før du starter en ny medisin.

Expert Insight

Hudlege Michael Reed, MD på WebMD.com klargjør at kvinnelig hårtap kan være midlertidig eller permanent. Hvis tilstanden er forårsaket av en fysisk betingelse eller utvendig kilde, for eksempel Zantac som kan adresseres, kan betingelsen være midlertidig. Reed foreslår å se en lege hvis spesialitet er kvinnelig mønster balding hvis du opplever overdreven hodebunnen tynning. En spesialist kan ta blodprøver eller enda en biopsi av hodebunnen for å sikre riktig diagnose og behandling.