Digidexo.com

Hvordan virker en blodsukkermåler fungerer?

Diabetes påvirker millioner av mennesker og kan føre til andre sykdommer. En av de beste forebyggende behandlinger for diabetes er for pasienten å være klar over hvordan maten han spiser påvirker hans blod sukker. I dag er det en hendig maskin kalt blodsukkerapparat som gjør at pasienter med diabetes, både type 1 og type 2, for å teste deres blod sukker i bekvemmeligheten av sine hjem, kontor eller skole. Når en person kjenner sin blodsukker lesing han kan lage bedre mat valg og holde sin diabetes i kontroll.

Komme i gang

Blodsukker meter virker ved å måle mengden av glukose i en liten del av blodet og deretter presentere at lesing til pasienten. Det første en pasient må gjøre er å kjøpe blodsukker system av hennes valg. Han kalibrerer deretter maskinen i henhold til instruksjonene fra den maskinen. De fleste har en standard stripe som setter inn i maskinen, noe som fører til at maskinen skal slå seg på og vise lesing på ansiktet. Denne lesing må sams prøven pinne. Hvis den gjør det, så maskinen er klar til å ta en live test.

Finger Prick

De fleste blodsukkermålere fungerer ved å ta en lansett og piercing fingertuppen. Da en liten perle av blodformer på fingertuppen. Deretter setter pasienten en teststrimmel inn i hans blodsukker maskin, som automatisk slår på maskinen. Maskinen piper og viser bildet av en dråpe blod, noe som betyr at den er klar for blodprogrammet. Fingeren blir så hjelpe opp til en strimmel og teststrimmelen trekker blodet. Når stripen trekker nok blod i, piper maskinen og testen starter. Maskinen piper igjen for å signalisere at testen er ferdig og viser resultatet på forsiden av maskinen. Pasienten skal deretter spille denne lesningen sammen med dato og klokkeslett han tok det.

Underarm

Fordi fingrene blir følsom og sløvt, enkelte selskaper produserer blodglukose maskiner som tar blod fra underarmen i stedet for fingertuppen. Disse arbeider på samme måte som finger stikk maskiner, bortsett fra at lansetten skjærer armen i stedet for fingeren. På grunn av at huden er kjøttfulle på dette området, er denne type av test nesten smertefri og mange diabetikere foretrekker denne typen blodglukosemåler.

Velg de beste blodsukkermåler

Velg en blodsukkermåler som vil fungere best for dine spesielle forhold (se Ressurser nedenfor). Mange egner seg til bærbarhet på grunn av den lille av størrelsen. Noen lyser i mørket for å gjøre natt opplesninger lettere å ta uten å slå på lysene. Se både kostnadene ved apparatet og kostnaden av strimlene når gjør beslutningen om hvilke blodglukosemåler for å oppnå.