Digidexo.com

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom påvirker nesten én av ti kvinner i Amerika i dag. Mens det er en svært vanlig tilstand, dets eksakte årsakene er fortsatt ukjent. Som et resultat, er det ingen måte å vite hvem som er mer utsatt for denne tilstanden. Dette syndromet er i dag den ledende årsak til infertilitet hos kvinner. Tidlig diagnose og behandling er avgjørende for å redusere risikoen for å pådra andre langsiktige komplikasjoner.

Effekter

Det vanligste symptomet på polycystisk ovariesyndrom er å ha uregelmessig menstruasjon eller ingen menstruasjon i det hele tatt. Menstruasjon er uregelmessig hvis det oppstår sykluser mindre enn åtte ganger i året. En overdreven nivå av mannlige hormoner er også et viktig symptom; dette fører til vekst av lange, strie hår på rygg, mage, overarmer og ben. Skallethet og kviser kan også forekomme. Andre symptomer inkluderer fedme og små utvekster på halsen og armhulene kjent som hud koder. Type 2 diabetes og infertilitet er blant de mer alvorlige symptomene på denne tilstanden.

Identifikasjon

Dessverre, er det ingen spesifikk test for å diagnostisere polycystisk ovariesyndrom. I stedet vil legen må vurdere symptomene dine og gjøre en fullstendig fysisk eksamen. Du må gjennomgå en underlivsundersøkelse og tatt blodprøver for å måle hormonnivået. Legen må også sjekke glukose, triglyserider og kolesterol nivåer. Du må kanskje en ultralyd eksamen for å bestemme hvor tykk slimhinnen i livmoren er og tilstanden eggstokkene.

Teorier / Spekulasjoner

Mens den eksakte årsaken til polycystisk ovariesyndrom er ennå ikke bestemt, har forskning vist at overskytende nivåer av insulin spiller en viktig rolle. Som et resultat, har det spekulasjoner om effektiviteten av lav-karbohydrat dietter for dette syndrom. Noen mennesker argumentere høy-protein diett, men disse kan heve kolesterolnivået og sette deg i større risiko for hjerte-og karproblemer. Unngå mindre sunne, enkle karbohydrater. Det er gunstig å velge komplekse karbohydrater og få rikelig med mosjon.

Forebygging / løsning

To metoder brukes for å behandle polycystisk ovariesyndrom. En metode innebærer å behandle individuelle symptomer som akne og overdreven hårvekst. Reseptbelagte medisiner kan brukes til å kontrollere androgen nivåer. Den andre behandling metoden innebærer å regulere menstruasjonssyklusen og adressering infertilitet. Langtids komplikasjoner slik som hjertesykdom, diabetes og høyt blodtrykk, må også behandles.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan polycystisk ovariesyndrom føre til ufruktbarhet, overdreven livmor blødning og kreft i livmorslimhinnen. Risikoen for å utvikle diabetes, hjerte-og karsykdommer og høyt blodtrykk er betydelig økt hvis tilstanden ikke behandles. Det er viktig at folk som har symptomer på polycystisk ovariesyndrom motta legehjelp for å hindre komplikasjoner.