Digidexo.com

Hva er hensikten med å bruke vakuumpakket mat?

I det siste, vakuumpakket mat er i butikkhyllene, særlig Seafoods og ferdigretter. Vakuum-pakking har mange mysterier rundt det og forstå hvorfor en mat er vakuumpakket og hva fordelene er vil hjelpe deg å ta en avgjørelse om dine matbutikk kjøp.

Air

Luften inneholder bakterier, som kan ødelegge mat og oksygen som kan føre til tap av smak samt oksidering (dekomponering) av enkelte næringsstoffer. Fjerne luft hindrer svinn og bevarer smak og næringsstoffer.

Materialer

Mest vakuumpakket matvarer er pakket i plast eller i metallfolie-lined plastposer. Dette er fordi plasten er en ikke-permeabel membran, og gir ikke rom for strømmen av oksygen inn i beholderen etter pakking.

Food Safety

Tradisjonelle hermetisering innebærer en oppvarmingsprosess som både dreper bakterier og skaper et vakuum segl. Vakuumpakking ikke involverer varme for å lage en forsegling, slik at det bevarer maten uten å koke noen av næringsstoffer ut.

Easy Transport

Et annet formål med vakuumpakking maten er å lette vekten av produktet. Lettere vekt gir mer produkt som skal leveres til en lavere kostnad, og dermed redusere kostnadene overhead for produsenten. Lettere vekt gir også mulighet for enklere sekundær transport som i verdensrommet (for astronautene) eller mens backpacking og camping.

Convenience

En tredje hensikten med vakuumpakking er å øke bekvemmelighet. I motsetning til hermetikk, kan vakuumpakket mat være forberedt på de samme beholdere de er lagret i og ikke krever spesialverktøy (som kan openers) å få tilgang.