Digidexo.com

Systemiske Kortikosteroider til behandling av kols

Kronisk obstruktiv lungesykdom, eller KOLS, refererer til kronisk bronkitt og emfysem. Det er en sykdom som gjør det vanskelig å puste, og blir dårligere over tid. Det fører til kortpustethet, hoste, hvesing og tetthet i brystet, samt andre symptomer. De fleste poeple som har KOLS var eller er røykere. I dag er det ingen kur for KOLS, men det finnes flere metoder for behandling av KOLS, inkludert systemiske kortikosteroider.

Systemiske Kortikosteroider

Systemiske kortikosteroider er syntetiske derivater av det naturlige steroid kortisol, som er produsert av binyrene. Steroider er kalt "systemisk" hvis tatt gjennom munnen, inhaleres eller injiseres. Eksempler på systemiske steroider inkluderer prednison, prednisolon, og hydrokortison. Disse steroider fungerer på samme måte som kortisol og brukes som en anti-inflammatorisk. Disse systemiske kortikosteroider blir noen ganger brukt i behandling av COPD, samt andre medisinske tilstander.

Inhalerte systemiske kortikosteroider

Flere inhalasjonssteroider er foreskrevet til lider av KOLS som en del av et vedlikeholdsprogram. Disse stoffene går under merkenavnene Flovent og Pulmicort. Den kortikosteroid er også noen ganger sammen med en langtidsvirkende bronkodilator. Denne kombinasjonen av narkotika er i dag solgt under merkenavnene Advair og Symbicort, for å nevne to. Disse inhalerte systemiske kortikosteroider skal brukes hver dag, uavhengig av symptomer, for å bremse utviklingen av sykdommen. Det er imidlertid ikke kjent hvordan disse stoffene virker med KOLS, og hvis de har noen langsiktig effekt.

Systemiske Kortikosteroider til behandling av kols

En person med KOLS kan oppleve en plutselig forverring av symptomer på grunn av en forkjølelse eller influensa, for eksempel. På den tiden, kan en lege foreskrive et kurs av systemiske kortikosteroider, for eksempel prednison, for å gi rask lindring av symptomer. Dette vil være i tillegg til vedlikehold medisiner som KOLS lidende kan være å ta.

Effektiviteten av systemiske kortikosteroider

Ifølge en undersøkelse utført av Wood-Baker, Gibson, et al., Ved University of Tasmania og publisert i den 25 januar 2005, utgaven av Cochrane Database of Systematic Anmeldelser, behandle en forverring av KOLS med systemiske kortikosteroider som prednison er svært effektiv og reduserer behovet for ytterligere medisinsk behandling. Det øker lungefunksjonen i løpet av de første 72 timene og gjør pasientene mer behagelig. Men som med alle rusmidler, er det en sjanse for en bivirkning.

Fortsetter Bruk av systemiske kortikosteroider

Når første kur med kortikosteroider som har blitt brukt til å behandle en forverring av KOLS er fullført, har fortsatt behandling med dem ikke vist seg å ha en positiv effekt. En felles uttalelse fra fra American College of Chest Physicians og American College of Physicians-American Society of Internal Medicine viser at behandling med kortikosteroider for en forverring av KOLS bør ikke vare lenger enn to uker.