Digidexo.com

FDA-godkjente vekttap narkotika

FDA-godkjente vekttap narkotika


Mens mange kosttilskudd og vekttap hjelpemidler hevder å være i stand til å hjelpe folk ned i vekt, er Food and Drug Administration strenge i sin støtte av slike legemidler. Svært få FDA-godkjente vekttap narkotika er på markedet, hvorav de fleste krever en resept. På grunn av den iboende risiko forbundet med å ta noen av disse stoffene, er det viktig at du alltid konsultere med en lege før du tar en.

Alli

Alli er den første over-the-counter vekttap pille godkjent av FDA. I utgangspunktet en redusert styrke versjon av Xenical, er det ment kun for personer over 18 år og må brukes sammen med en lav-fett diett. Alli hindrer enzymet lipase fra å bryte ned fett, slik at kroppen kan ikke absorbere hva det er konsumert gjennom kosten. Men fordi fett ikke lenger er absorbert, passerer det gjennom tarmen i rå form, og kan resultere i fet fange, diaré, kramper og gass. På grunn av den plagsomme bivirkninger, Alli oppfordrer naturligvis brukere å konsumere mindre fett, som igjen fører til vekttap.

Xenical

Xenical (orlistat) er et reseptbelagt legemiddel som fungerer på samme måte enn den mildere Alli, bortsett fra at mens Alli inneholder 60 milligram av fett-blokkerende komponent, inneholder Xenical 120 milligram. Denne forskjellen er nok til å lett føre til alvorlige fordøyelsesproblemer, så Xenical bør bare brukes av personer som er alvorlig overvektig og bare under tilsyn av en lege. Folk tar Xenical må også ta en multivitamin, som mangel på fettopptaket kan føre til noen essensielle næringsstoffer blir tapt fra kroppen på en akselererende hastighet. Folk på medisiner for diabetes, hjertesykdom eller kolesterol kan ikke være gode kandidater for dette stoffet, fordi det kan redusere effekten av medisinen.

Meridia

Meridia (sibutramin) er et reseptbelagt legemiddel som hjelper folk ned i vekt ved å påvirke satiety senter i hjernen, bette humør og redusere appetitten. Meridia er kun ment å brukes på kort sikt fordi det fører til en økning i blodtrykket og kan føre til varige problemer hvis misbrukt. Det fører også til uro, svimmelhet, skjelving, søvnløshet og allergiske reaksjoner. Fordi Meridia reduserer appetitten, har de fleste pasienter på det trenger ikke å gi opp noen matvaregrupper eller drastisk redusere fettinntaket. Meridia bør brukes sammen med en sunn diett, men dette er på grunn av en mer langtidshelseproblem enn å øke effekten av medikamentet.

Adipex-P

Adipex-P (fentermin) fører til en "høy" i kroppen lik den som produseres av stoffer som hastighet og anphetamines. Dette øker forbrenningen og fører til hurtig vekttap. Adipex-P anbefales for overvektige mennesker med en alvorlig helsetilstand som diabetes eller hjertesykdommer og som trenger å gå ned i vekt så raskt som mulig for å bedre deres helse. Adipex-P er bare effektiv i noen uker, hvoretter vekttap stopper. Dette stoffet kan være vanedannende og føre til alvorlige bivirkninger som hjertebank, skjelvinger, hallusinasjoner (eller plutselige depresjon), rastløshet, impotens og høyt blodtrykk. Den er tilgjengelig kun på resept og under strengt oppsyn av en medisinsk faglig.

Sanorex

Sanorex (mazindol) er en FDA-godkjent legemiddel som fungerer på to måter: det reduserer appetitten og samtidig øke blodtrykket og forårsaker stoffskiftet å jobbe hardere og raskere. Ment å bli brukt som en kortvarig hjelpemiddel og brukes sammen med trening og kosthold, Sanorex er kjent som en anorexiant på grunn av sin evne til å undertrykke appetitt nesten fullstendig. Sanorex er svært stimulerende og vanedannende, og kan føre til alvorlige bivirkninger, inkludert hallusinasjoner, endringer i insulin og rystelser. Sanorex bør kun brukes under nøye medisinsk kontroll, ettersom stoffet kan forstyrre andre medisiner eller forårsake anfall eller andre helseproblemer.