Digidexo.com

Hvordan Lim en krone på en tann

Hvordan Lim en krone på en tann


Tannkroner beskytte og gi et naturlig utseende til en skadet, misfarget eller misdannet tann. Tannleger passer pasienter med en midlertidig krone etter innlevering de berørte tann ned. Dette gjør at tannen følsomme for varmt eller kaldt, så kronen fungerer som et teppe for å beskytte den. Til tider midlertidige eller permanente kroner løsner. Det er viktig for å løse problemet så snart som mulig, fordi uten kronen tilstøtende tennene kan flytte og tannkjøtt vokser over kanten av tannen i bare noen få dager.

Bruksanvisning

•  Ring tannlegen din umiddelbart etter at kronen løsner. Hvis du kan komme i gang, gjøre det. Ta med krone med deg.

•  Gå til stoffet butikken hvis du ikke kan komme inn i tannlegen den dagen. Kjøpe midlertidig tann sement eller en protese lim.

Påfør fedd olje med en bomullsdott på den eksponerte tann. Dette vil kjedelig noen smerter eller ubehag.

Rengjør innsiden av kronen med en tannbørste. Skyll tannen ut med vann og la den tørke.

Coat den indre overflate av kronen ved hjelp av en Q-tip med dental sement eller klebemiddel. Hvis du bruker dental sement følg instruksjonene om hvordan å blande det før påføring.

Plasser forsiktig krone over tannen og forsiktig holde på plass for et par minutter. Tørk av eventuelle ekstra sement eller lim.

Hint

  • Unngå å tygge på den midlertidige-limt krone til du ser tannlegen. Bruk sukkerfri tyggegummi for å holde kronen på plass hvis du kjører ut av dental lim.
  • Bruk aldri superlim på kronen. Dette kan skade tann og nabotenner.