Digidexo.com

Hva er en GI doktor?

Hva er en GI doktor?


Begrepet GI legen henviser til en lege for gastroenterologi. En gastroenterolog har spesialisert seg på behandling av plager i mage, spiserør, tynntarm, tykktarm, endetarm, galleblære, lever, galleveier og bukspyttkjertel.

Gastroenterology Training

For å bli en gastroenterolog, må en lege fullføre et tre års opphold i indremedisin. Etter det, er hun kvalifisert til å gjennomføre spesialisert opplæring i gastroenterologi. En del av denne treningen innebærer et program i endoskopi, vitenskapen om å bruke et tynt, bøyelig rør med en lys og kamera på slutten for å undersøke forholdene inne i kroppen.

Forhold Behandlet

Gastroenterologer diagnostisere og behandle mange forhold, inkludert magesår, irritabel tarm syndrom, hemorroider, gallestein og galleblæren sykdom, forstoppelse, cøliaki, skrumplever, halsbrann, tykktarmskreft, hepatitt og pankreatitt.

Finne en gastroenterolog

I de fleste tilfeller vil din primære omsorg lege henvise deg til en gastroenterolog hvis nødvendig. Hvis du foretrekker å finne en uavhengig, nettstedet for den amerikanske Gastroenterologisk Association gir en GI Locator side med oppføringer av leger etter geografisk plassering.