Digidexo.com

Infant Stroke Recovery

Et hjerneslag er en medisinsk nødstilfelle som oppstår når enten hjernens blodstrøm er blokkert (hjerneinfarkt) eller når en hjernens blodkar sprekke (hemoragisk slag). Hvis hjernens celler er fratatt oksygen for lenge eller hvis hemorrhaging skader cellene, kan cellene dør. Når slag behandles tidlig, kan hjerneceller bli frelst og langsiktige skader er minimal. Spedbarn og barn er mer sannsynlig å helbrede fra et slag enn en voksen, men kan fortsatt utfordringer som følge av hjerneslag.

Statistikk

Ifølge St. Johns Hospital i Springfield, Illinois, omtrent seks av 100.000 barn har et hjerneslag hvert år. Også om lag 20 til 35 prosent av de barna som har hatt et hjerneslag vil ha et nytt slag. I tillegg vil om lag to tredjedeler av alle barn som har et slag lider komplikasjoner som kramper, fysiske funksjonshemninger og lærevansker.

Symptomer

Symptomer på slag kan omfatte oppkast, flushing, langsom puls, uskarpt syn, ansikts droopiness, sikling, ulike størrelser elever, lammelser, bevisstløshet og kramper. Hvis foreldrene oppdager disse symptomene i deres spedbarn, bør de søke medisiner oppmerksomhet med en gang. Et hjerneslag kan diagnostiseres ved hjelp av blodprøver, MR, CT og en Doppler ultralyd.

Årsaker

Noen forhold som kan resultere i baby slag inkluderer arteiovenous misdannelse, antifosfolipid antistoff syndrom, polycytemi, sigdcelleanemi, encefalitt, meningitt, vannkopper, vaskulitt, moya-moya syndrom, medfødt hjertesykdom og andre misdannelser. Også spedbarn født for tidlig eller med kokain, crack eller amfetamin i sine systemer er i faresonen for å ha slag.

Komplikasjoner

Alvorlige eller repeterte slag kan føre til komplikasjoner som for eksempel cerebral parese epilepsi, hemiplegi, hemiparese, hypotoni, mental retardasjon, talevansker og synshemning. Cerebral parese er en tilstand som påvirker muskelkontroll. Hemiplegi er en tilstand som oppstår når den ene siden av kroppen er lammet. Hypotoni er en tilstand som oppstår når et spedbarn har ekstremt lav muskeltonus.

Time Frame

Ifølge en studie utført av National Health Institutes, skjer det meste av et spedbarn funksjonelle takts utvinning innen to til tre måneder etter hjerneslag. Imidlertid kan barn trenger terapi i mange år framover for å opprettholde fremdrift og å fortsette å utvikle seg.

Stroke Therapies

Behandlinger som kan hjelpe et spedbarn gjenopprette fra slag som de blir eldre inkluderer vannterapi, hippoterapi (ridehester), massasjeterapi, musikkterapi, fysioterapi, ergoterapi og logopedi. Dessuten kan botox injeksjoner hjelpe noen pasienter med hjerneslag-relaterte skader.