Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke plast boller?

Hva er farene ved å bruke plast boller?


Plast kjøkkenutstyr er lett og billig, lett rengjøres og lagres og lett tilgjengelig i hundrevis av størrelser, former og stiler. Jo større beholder, jo mer sannsynlig er det å være laget av plast. Likevel nylig, har bekymringer vært reist om sikkerheten av disse praktiske elementer, spesielt når de brukes i matlaging og oppbevaring og enda mer spesifikt, i forhold til barn.

BPA (BISEPHENOL- A)

Nyere laboratorietester viser at rotter eksponert for bisephenol-A, bedre kjent som BPA, utvikle genetisk unormale egg, som forårsaker spontanaborter og misdannelser. Disse funnene har forårsaket stor bekymring blant forbrukerne. BPA brukes i produksjonen av tåteflasker og kan liners for å beskytte maten fra de korrosive virkningene av blikkbokser. Ifølge National Toxology Program, tester alle positive for BPA i sitt system, og ingen er sikker på hvorfor vi alle har slike høye nivåer, spesielt barn.

Ftalater

Ftalater er kjemikalier lagt for å gjøre plast mykere og mer smidig. De er merket som hormonforstyrrende og kan knyttes til lavere sperm teller, reproduktive misdannelser og tidlig pubertet. Baby gutter født av kvinner som testet for høye nivåer av blod ftalater var noe de-masculinized. Fertilitets studier gjort ved Harvard funnet ut at menn med forhøyede ftalat nivåer hadde lavere sædkvalitet og motilitet samt skader på sperm DNA.

Heat Offentliggjøring av BPA og Ftalater

Nylig har forbrukerne blitt skremt av rapporter om hormonforstyrrende, spesielt BPA og ftalater, utlekking til mat fra plastbeholdere eller filmer når de varmes i mikrobølgeovn. I henhold til det kanadiske Cancer Society, dersom egnede beholdere anvendes på riktig måte, er det liten fare. Ekspertene oppfordrer at bare tøy merket mikrobølgeovn-safe bør brukes til å varme eller koke mat, spesielt mat som inneholder syrer og oljer. Take-out boller eller sprø plastflasker bør aldri brukes til å varme opp mat i mikrobølgeovn eller vaskes i varmt vann eller i oppvaskmaskinen og gjenbrukes.

Plast Boller

Plast boller er trygge å bruke hvis noen enkle forholdsregler er tatt. Ikke bruk skrapt, skrapet eller skadet boller, spesielt for å varme mat, selv om de er merket mikrobølgeovn. Kast ødelagte boller. Bruk kun plastboller i mikrobølgeovnen hvis de er merket safe; ikke varme lenger enn nødvendig. Hvis du må dekke mat med film, sørg for at den ikke berører mat. Fortrinnsvis dekke med voks papir, hvite papirhåndklær eller pergament papir.

Våre kjæledyr er også sårbare for kjemikalier i plast, så det er en god idé å erstatte plast pet matskåler med keramikk eller rustfritt stål boller.