Digidexo.com

Hvorfor Diabetes gjør deg tørst?

Nesten 24 millioner mennesker i USA har diabetes. Tallet fortsetter å vokse, ifølge Centers for Disease Control. Overdreven tørste er en av advarselen tegn på diabetes og også en vanlig bivirkning etter en diabetiker begynner behandling for sykdommen, ifølge American Diabetes Association (ADA). "Hyperglykemi (eller høyt blodsukker) kan oppstå når som helst blodsukker er over målområdet." ADA stater. "Faktisk, symptomene på diabetes er de samme som symptomene på hyperglykemi. Det er fordi diabetes i seg selv fører til hyperglykemi."

Diabetes

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen som gjør at kroppen din til å slå blodsukker inn i en form for energi cellene kan bruke. Type 1 diabetikere produserer lite eller ingen insulin, og type 2 diabetikere frembringe enten en utilstrekkelig mengde insulin eller er resistente til insulin de produserer. For å unngå de langsiktige bivirkninger av diabetes - som blindhet eller nyresykdom - du må holde blodsukkeret under kontroll. The National Institutes of Health anbefaler en blodsukker rekke 80-130 før måltider og mindre enn 170 etter måltider.

Hyperglykemi

Høyt blodsukker kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert for lite insulin, for mye mat, for lite mosjon, sykdom eller ikke tar muntlige medisiner som anvist. Behandlinger for hyperglykemi inkluderer å ta ekstra insulin og økt mosjon, men behandlinger variere basert på din individuelle tilstand. En personlig behandling plan for håndtering av hyperglykemi bør utvikles med helsepersonell.

Overdreven Tørst

Hyperglykemi er grunnen til at diabetikere opplever sterk tørste. Nyrene dine fungerer som et filter og normalt ta opp glukose i blodet og resirkuler det for kroppen din bruk. Når blodsukkeret er høyt, kan nyrene dine ikke absorbere alt av sukker. I stedet er det overskytende sukker dumpet i urinen, og kroppen din prøver å skylle den ut av systemet ved å produsere mer urin. Den økte urinproduksjonen - og resulterer dehydrering - fører deg til å være svært tørst.

Diabetes og nyrene

Over tid kan hyperglykemi skade nyrene dine. Det ekstra arbeidet som kreves for å håndtere høyt blodsukker kan føre til nyrene å svikte. En tidlig tegn på nyreproblemer er protein lekker inn i din urin. "Det å ha små mengder protein i urinen kalles mikroalbuminuri. Når nyresykdom er diagnostisert tidlig, (i løpet av mikroalbuminuri), flere behandlinger kan holde nyresykdom blir verre," i henhold til ADA. "Det å ha større mengder kalles makroalbuminuri. Når nyresykdom er fanget senere (under makroalbuminuri), end-stage renal sykdom, eller ESRD, vanligvis følger."

Forebygging

Overdreven tørste kan være et tegn på at blodsukkeret er for høyt. Hvis du har denne faresignal, se helsepersonell. Hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, holde blodsukkeret under kontroll. Å sørge for at nyrene dine fungerer som de skal, bør du ha en urin test for protein minst en gang i året.