Digidexo.com

Kosttilskudd som øker blodsukkernivået

Blod sukker er den vanlige betegnelsen for blodglukosenivåer, og refererer til mengden av glukose som normalt er tilstede i blodet. Blodsukkeret svinger i løpet av dagen, stiger i noen timer etter måltider og fallende mellom dem, og nådde det laveste punktet før det første måltidet av dagen. Blodsukker transporteres fra leveren eller tarmen via blodet og er den menneskelige kroppens viktigste energikilde. Når kroppen ikke kan holde blodsukkeret på et normalt nivå, er en person sies å ha enten hyperglykemi (kontinuerlig høyt blodsukker) eller hypoglykemi (kontinuerlig lavt blodsukker). Utviklingen av en av disse forholdene vil føre til en streng overvåking av matinntaket for å kontrollere blodsukkernivået, men mange overser de kosttilskudd de tar som øker blodsukkeret.

Bruksanvisning

•  Hvis du er ute etter å øke blodsukkernivået, prøve å ta et vitamin som inneholder et B-kompleks. B-vitaminer kan ikke smake den største, men de tillater kroppen å tolerere mat som produserer lavt blodsukker reaksjoner, for eksempel sukkerholdig mat og raffinerte karbohydrater. Disse matvarer kan overvelde bukspyttkjertelen, leveren og binyrene. B-vitaminer, spesielt B6, kan bidra til å bygge opp disse kjertlene og holde dem fra å bli oppbrukt gjennom kosten valg. Mange B-vitaminer finnes i proteinrik mat som kjøtt, egg og fisk.

Studier fra Columbia University har vist at krom hjelper kroppen til å bruke insulin. Ved å stabilisere blodsukkernivået og øke energi, kan krom være et nyttig kosttilskudd verktøy for de med hypoglykemi, insulinresistens eller glukoseintoleranse, og kan bidra til å forhindre utbruddet av diabetes. Den daglige anbefalte kvote er 50 til 100 mikrogram. Krom finnes i brokkoli, soyabønner, nøtter, sopp, ananas, bønner og granatepler.

Celler som blir resistente mot insulin kan ikke lagre magnesium. Magnesium reduserer mengden xanthurenic syre i kroppen og stabiliserer blodglukosenivåer. Den anbefalte mengden av magnesium er 500 milligram per dag, og det er mest effektiv når den kombineres med 10 milligram av vitamin B6. Magnesium finnes i epler, sitroner, fersken, mandler, solsikkefrø og sesamfrø.

Niacinamide, eller Niacin, er et vannløselig vitamin som hever blodsukkernivået. I tillegg øker det insulinfølsomhet og har vært nyttig i å stanse utviklingen av type I diabetes. Funnet i peanøtter, svinekjøtt, laks, tunfisk og kalkun, anbefales det at voksne får 50 milligram hver dag.

Glucomannan er et kostfiber som er avledet fra Konjac root (Amorphophallus konjac). Det er først og fremst brukes som emulgator og et fortykningsmiddel. Selv om ikke godkjent for bruk av Food and Drug Administration, er det noen kliniske bevis som støtter påstandene om at glucomannan lindrer lave blodsukkernivået hos type 2-diabetikere.

Hint

  • Hvis du føler at blodsukkeret er lavt, spise et sukkertøy eller en skje med peanøttsmør, eller drikke et glass juice eller melk. Det vil fungere raskere enn å ta et supplement.
  • Hvis du gjøre betydelige endringer i kostholdet ditt, inkludert eventuelle kosttilskudd du kan ta, bør du sjekke med en medisinsk faglig hvis du begynner å føle seg uvel. Hvis du tar diabetes medisiner, sjekke blodsukkeret regelmessig, i tilfelle du trenger å ha dosen justeres. Ikke overskrid den anbefalte daglige mengden av et gitt vitamin eller supplement. Det er ikke gunstig, og kan til og med være skadelig for helsen din.