Digidexo.com

Hvordan overvinne frykten for Thunder

Hvordan overvinne frykten for Thunder


Hvis du har en frykt for torden, er du ikke alene. Frykten for torden er offisielt kalt brontophobia og kan føre til reelle panikkanfall for lider. Hvis frykten for torden forstyrrer livet ditt, eller forårsaker du symptomer som kvalme, angst og svette, er det viktig å ta de riktige skritt for å jobbe mot å overvinne frykten. Overvinne alle typer fobi er ikke lett, men det kan gjøres ved å sakte ta positive skritt i riktig retning.

Bruksanvisning

•  Lag små endringer i oppførsel under en storm. Hvis du vanligvis lukke persiennene og gjemme seg under en blank under tordenvær, bør du vurdere å åpne blinds delvis under neste storm. Hvis hele kroppen er vanligvis dekket av et teppe, forsøke å holde den blank bare på fanget, og ikke over hodet.

To Watch torden på TV på en perfekt solrik dag. Plukk opp en dokumentar om stormer eller til og med en fiktiv film.

Finne ut hvor din frykt for torden oppsto. Det er mulig at noe kan ha skjedd i løpet av barndommen som har fått deg til å ha lav toleranse for høye lyder. Thunder også kan være minner deg om noe negativt fra fortiden, for eksempel et hjem invasjon som skjedde under et tordenvær eller en slektning som gikk bort på en stormfull dag.

Unngå obsessive atferd, slik som hele tiden sjekker været nettsteder eller ser på værmeldingen på nyhetene i påvente av neste storm.

Meld deg på terapi. En profesjonell terapeut kan gi deg råd om hvordan håndtere symptomer og endre atferd. Du kan også snakke om din frykt og din fortid i tillit. I noen tilfeller kan terapeuten selv henvise deg til en psykiater for angst medisinering hvis frykten er forbruker deg.

Trinn utenfor i tordenvær når du føler deg klar. Du trenger ikke å gå langt fra huset ditt; selv sette foten på en veranda med overheng for bare et øyeblikk kan hjelpe deg å overvinne din frykt.

Tips og advarsler

  • Distrahere deg selv i tordenvær for å ta tankene bort av stormen ved å lese en bok eller rengjøring. Prøv å fortsette oppgaver i huset som om stormen ikke finner sted.
  • Hvis du har en ekstrem frykt for torden, kan du utvikle en annen lidelse som er kjent som agorafobi under stormer. Personer med agorafobi har frykt for å gå utenfor eller være i folkemengder. Agorafobi kan forstyrre deg å få til arbeid på gang eller deltar sosiale arrangementer. Det er veldig viktig å snakke med en lege hvis du opplever denne frykten.