Digidexo.com

Hva er L-Theanine?

Hva er L-Theanine?


L-theanine har vært studert siden 1949 og selges som en stemning regulator i Japan. Kosttilskudd og tilgjengeligheten i te form i USA vokser som fordelene med L-theanine er anerkjent. Som videre forskning er gjennomført og kliniske studier fortsetter, er det antatt at enda flere helsefordeler og behandlinger vil komme fra dette unike supplement.

Definisjon

L-theanine er en aminosyre som er funnet i høye konsentrasjoner i grønn te. The L-theanine innholdet i grønn te bidrar til den unike smaken. Det er også funnet i andre te som kommer fra samme Camellia sinensis anlegget.

Typer

Svart, oolong og grønn te kommer alle fra samme plante. L-theanine kan finnes i alle tre av disse te, selv om det er mer konsentrert i grønn te. Den er også tilgjengelig som et supplement.

Funksjon

L-theonine øker nivåene av neurotransmittere, slik som serotonin, dopamin og GABA i hjernen.

Fordeler

L-theanine er klinisk bevist å fremme avslapning, redusere de negative effektene av koffein, lindre PMS symptomer og redusere stress og angst. Det er også indikasjoner på at det kan styrke immunsystemet og bidrar til å behandle slike ting som Alzheimers og høyt blodtrykk.

Advarsel

Det er ingen kjente bivirkninger til L-theanine. Det er imidlertid foreslått at gravide og ammende kvinner kan være lurt å begrense sitt inntak som ingen studier har blitt gjort på effekten av L-theanine på å utvikle fostre og babyer.