Digidexo.com

Sigarettrøyk og migrene

En migrene kan være en smertefull, bankende hodepine i midten av pannen vanligvis ledsaget av flere andre symptomer, noe som gjør dem unike fra andre hodepine. Selv om den viktigste årsaken til migrene er ukjent, miljøfaktorer og genetiske faktorer synes å spille en rolle i årsaken ifølge MayoClinic.com.

Røyking og Migrene

Røykere som led av kronisk migrene og redusert deres røyking med en halv pakke om dagen eller mindre redusert forekomsten av hodepine med 50 prosent, ifølge Migraineheadacherx.com.

Røyk Triggere Migrene

Mange mennesker som lider av kronisk migrene kan være følsomme for kraftige lukter som tobakksrøyk. Mange migrenepasienter rapporterte at røyking eller eksponering for passiv røyking kan utløse et angrep, ifølge Journal of Headache and Pain.

Utløser migrene

Andre faktorer er kjent for å utløse migrene i tillegg røyke tobakk. Sterke lukter som parfyme, maling tynnere og passiv røyking kan utløse migrene. Noen matvarer kan utløse migrene, som alkohol, sjokolade, ost, koffein og salt mat. Sensoriske stimuli, som for eksempel sterkt lys eller høye lyder, kan også føre til migrene, ifølge MayoClinic.com.

Migrene Symptomer

Andre symptomer foruten en pounding hodepine i midten av pannen inkluderer: lysglimt i linjen av syn, kvalme, oppkast, følsomhet for lys og lyd, svimmelhet og prikking i armer og ben, ifølge Mayoclinic.com.

Forebygging

Hvis du legger merke til en økning i migrene på grunn av sigarettrøyk, redusere mengden du røyker hver dag. Hvis tobakksrøyk er ekstremt plagsomme, kan slutte helt være et levedyktig alternativ. Unngå steder hvor passiv røyking er til stede. Hvis du er i nærheten noen som er røyking, unnskylde deg fra situasjonen eller høflig be personen til å slutte å røyke rundt deg fordi det skaper migrene. Ikke brenn duftende stearinlys eller bruke parfyme med tunge dufter hvis lukter utløse migrene. Hold oppmerksom på matvarer som forårsaker migrene og begrense eller unngå dem i kostholdet ditt.

Medisinering

Det er flere medisiner tilgjengelig som lindre symptomer på en migrene hodepine. Det er best å ta kontakt med legen din for å finne den ideelle medisiner for din tilstand og symptomer. Flere vanlige migrene medisiner inkluderer Imitrex, Midrin, Zomig, Neurontin, Vioxx, Atenolol eller Propranolol. Vanlige bivirkninger er munntørrhet og svimmelhet, ifølge Drugs.com.