Digidexo.com

Hva er årsakene til unormal menstruasjon?

Hva er årsakene til unormal menstruasjon?


Normalt menstruasjonssykluser varierer 21-35 dager i lengde, med blødninger som varer alt fra to til syv dager. Men ifølge epigee.com, 30 prosent av kvinner i reproduktiv alder opplever en uregelmessig periode. Uregelmessige eller unormale perioder kan være lengre eller kortere i lengde, tyngre eller lettere i volum eller bare sporadisk. Det er mange grunner for en ellers normal periode for å bli unormal.

Polycystisk ovariesyndrom

PCOS er en hormonell tilstand som rammer 10 prosent av kvinnene i USA. PCOS fører til en topp i androgen (mannlig hormon) produksjon og en svingning i østrogen. Dette androgen spike forårsaker mannlig mønster hårvekst og hårtap, og en svingning av østrogen kan føre til problemer med eggløsningen så vel som forårsaker menstruasjonssykluser å bli uregelmessig. Dette kan føre til uregelmessigheter perioder for å være lengre eller kortere enn normalt, og volumendring. Uregelmessig perioder forårsaket av PCOS behandles med lavdose p-piller som inneholder en kombinasjon av hormoner østrogen og progesteron, for å regulere unormale mensen.

Menopause

To år før overgangsalder begynner perioder kan bli uregelmessig på grunn av en jevn nedgang av hormonet østrogen. I denne fasen er kjent som menopause overgang, kvinner merker at de har uvanlig menstruasjonssykluser. På denne tiden sykluser ofte endres i lengde fra lengre til kortere eller i volum fra tung til lys. Det er ikke mye som kan gjøres på lang sikt for denne tilstanden på grunn av den forestående overgangsalder. Når overgangsalderen begynner østrogen er oppbrukt, forårsaker en slutt på eggløsning og dermed stoppe menstruasjonen helt.

Prevensjon piller

Mens p-piller er fortsatt et populært valg av prevensjon for kvinner i fruktbar alder, det kommer ikke uten sine risikoer. Dette er enda mer så med progestin-baserte mini pille. Denne pillen er laget for å stoppe deg fra eggløsning, noe som fører til en uregelmessighet i menstruasjon. Andre p-piller som Yaz forårsake en kvinne å ha en periode bare fire ganger i året. Den sistnevnte er vanligvis en ønsket effekt av medisinen. Kvinner som bruker generelle p-piller som Ortho Tri-Cyclen rapporten i mellom spotting og uregelmessige perioder opp til seks måneder etter avsluttet bruk.

Amming

Etter å ha en baby, kan mensen ta mellom 30 og 45 dager for å gjenoppta en vanlig timeplan. Denne uregelmessigheten skyldes et hormon som kalles prolaktin, som er ansvarlig for å produsere morsmelk. Østrogen, som er et hormon ansvarlig for mensen, reduseres slik at prolaktin å bo i produksjon. Denne prosessen fører til at perioden for å stoppe. Uten ammer, gjelder den generelle 45-dagers standard for gjenopptakelse av menstruasjonssyklusen, men hvis du velger å amme perioden vil ofte fortsette å være på "hold", i hvert fall for seks måneder til et år, om ikke lenger .

Endometriose

Endometriose er en sykdom som forårsaker livmorslimhinnen til å vokse på steder utenfor livmoren. Vevet normalt tykner i livmoren forbereder for feste av et embryo. Hvis en graviditet ikke er oppnådd, veggen bryter hverandre sammen med ubefruktet egg og menstruasjonsblod. Dette blir ført gjennom livmorhalsen som en periode. Med endometriose, slimhinnen utenfor livmoren fortsatt oppfører seg på samme, forårsaker det å blø og skur. Denne sykdommen kun rammer kvinner som fortsatt har menstruasjonssykluser.