Digidexo.com

Informasjon om Botox og Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en smertefull og ubehagelig myofacial smerte tilstand der musklene i rumpe, hofter og bekken er berørt. Denne tilstanden er ikke godt forstått, og nylige rapporter om bruk av Botox for lindring av piriformis syndrom har reist spørsmål om effektiviteten av denne form for behandling. Botox er relativt godt kjent for å immobilisere musklene i ansiktet og er ofte brukt av hudleger for å behandle rynker og de naturlige tegn på aldring.

Omtrent

Piriformis myofacial syndrom - også kjent som PMS - er ikke et godt forstått tilstand. Ifølge Martin Childers DO, PHD av Wake Forest University Health Services, pasienter med denne tilstanden er ofte kvinner og oftest har nylig hatt et fall der deres hofter eller rumpe har blitt skadet. Smerten kan stråle fra hofter og rumpe, ned i beina og selv nå så langt som føtter og tær.

Botox

Dr. Childers har studert de ulike behandlinger tilgjengelig for behandling av PMS. En av behandlingene blir undersøkt for effektivitet er Botox, som er et varemerke navnet av botulinumtoksin, også kjent som botulisme. Botox har økt i popularitet i et bredt spekter av anvendelser foruten dermatologi, inkludert behandling av smertefulle tilstander hvor muskel immobilisering musklene kan gi smertelindring.

Negative effekter

Botox virker primært ved å blokkere nerveendene som stimulerer smerte som følte i piriformis syndrom. Som et resultat, er det sjelden letale effekter av doser av Botox som injiseres når det brukes til smertebehandling hos PMS. Imidlertid kan negative bivirkninger være tilstede kort tid etter at en injeksjon. Disse inkluderer influensalignende symptomer på stølhet, hodepine, svimmelhet, svimmelhet, feber, frysninger og magesmerter.

Symptomer

Symptomene på piriformis myofacial smerte inkluderer dyp smerte ved trykkpunktet som er midt mellom undersiden av ryggraden og lengden av setemuskelen. Dr. Childers sier at denne smerten kan økes når trykkpunktet er berørt eller presset ned på. I tillegg kan smerte og prikking stråle ned fra enten ben og føtter og tær. Prikking kan føles som en brennende følelse eller som om benet eller foten var kaldt.

Alternative behandlinger

Bruk av Botox for piriformis syndrom er ansett som et off-label eller FDA ikke-godkjente behandling plan. Jo mer konservativ tilnærming til behandling av PMS er å bruke elektrisk stimulering av musklene, injeksjon av lokalanestetika og / eller steroider. For mange enkeltpersoner, kan disse metodene være mer enn tilstrekkelig for å håndtere smerten av PMS. Men hvis disse konservative tilnærminger mislykkes, bruker Botox for PMS smerter kan være et rimelig alternativ.