Digidexo.com

Grønnsaker som fremmer hårvekst

Enten du er ute etter å reversere effekten av hårtap eller fortsette å fremme veksten av sunt hår, er det fint å ha en fungerende løsning. Naturen gir et flott utgangspunkt. Det er mange grønnsaker som arbeider med kroppen din til å hjelpe til med hårvekst.

Betydning

Mange faktorer bidrar til hårtap hos både menn og kvinner. Enten det være relatert til stress, genetiske faktorer eller mangel på riktig ernæring, kan det muligens bli reversert ved å spise visse grønnsaker. Når du velger matvarer for å fremme hårvekst, er det viktig å fokusere på matvarer som vil jobbe med protein og jern. Disse er naturlig finnes i håret, noe som gir årsak til et protein- og jernrike diett.

Iron

Jernrike matvarer inneholder mange grønnsaker. Mørke, grønne grønnsaker er spesielt bra for jern, inkludert spinat, grønne grønnsaker, brokkoli, grønnkål, arugula og swiss chard. Alle disse grønnsaker er også fylt med viktige vitaminer og mineraler som er utmerket for generelle helse. Innlemme disse greenene vil gi kroppen din ekstra boost den trenger for jern, og vil i sin tur gjør at du kan forbedre sjansene for voksende hår.

Svovel

Svovel er et annet element som hjelpemidler i hårvekst. Dette kan lett bli funnet i dagligdagse matvarer som du kan finne på matbutikken, inkludert grønnsaker som kål, brønnkarse, søtpoteter, hvitløk, løk og persille. Mange av disse grønnsakene er grunnlaget for populære retter som wok. Dette betyr en enkel måte å nyte riktig mat mens vite at man gjør noe bra for håret ditt.

Vitamin E

Mange er allerede svært klar over fordelene av vitamin E. Utmerket for hud og negler, det fungerer også mot sunt hår. Vitamin E finnes i grønnsaker som avokado, asparges, spinat og neper. Mange av disse matvarene gir den beste kilden til vitamin E når de er forberedt rå. Matlaging noen grønnsaker bryter ned næringsstoffer.

Forebygging / løsning

I tillegg til å innlemme grønnsaker i kostholdet for hårvekst, er det viktig å vite hva slags mat kan fungere mot hårvekst. Dette inkluderer ting som kullsyreholdige drikker, mat med høyt fett og tungt sukkerholdig produkter.