Digidexo.com

Tegn og symptomer på Staph hud infeksjon

Tegn og symptomer på Staph hud infeksjon


Staph hudinfeksjoner er forårsaket av bakterien Staphylococcus. Denne typen bakterier lever på huden og manifesterer seg i en rekke tegn og symptomer.

Follikulitt

Follikulitt er et vanlig tegn på en staph hudinfeksjon, og det vanligvis påvirker hårsekkene. Symptomene på follikulitt kan komme i utseendet av røde, irriterende hvite hode kviser på infiserte huden, vanligvis på et sted som har nylig blitt barbert eller kraftig gnidd mot klær (se referanser nedenfor).

Byller

Byller, også kjent som furuncles, er den vanligste symptomet på en staph hudinfeksjon. De vises vanligvis som en rød og hoven bump. De er fylt med puss og veldig smertefullt. Koker vokse seg større før de bryte åpne og tømme seg. De er vanligvis finner under armene, i ansiktet eller innsiden av lårene, selv om de kan dukke opp overalt hvor staph infeksjon er til stede på huden
(Se referanser nedenfor).

Brennkopper

Brennkopper er et annet tegn på en staph hudinfeksjon. Det vises vanligvis i form av en blemme eller en kvise som skorper om og kan spres ved å skrape det infiserte området og rørende andre kroppsdeler. Impetigo vanligvis påvirker nese, munn, hender og føtter (se referanser).

Hordeolum

Hordeolum, også kjent som en stye, er en staph hudinfeksjon av øyelokket. Det er svært smertefullt og kan forårsake en hoven og irritert titt rundt det infiserte området rundt øynene (se referanser).

Cellulitt

Cellulitt er et symptom på en staph hudinfeksjon. Det kan påvirke en hvilken som helst del av kroppen, men det er vanligvis funnet på bena. Tegnene på appelsinhud vises i form av smertefull hevelse og irritasjon av det infiserte området. Huden kan også bli ubehagelig varm på en måte som kan ligne feber eller sykdom (se referanser).