Digidexo.com

Om Mouth Cancer

Munn kreft, også kalt kreft i munnhulen, er en kreftsvulst som kommer inne i munnen og øvre hals hulrom. Munn kreft vil bli diagnostisert i 34.000 pasienter i USA i 2008. Venstre ubehandlet, munn kreft vil spre seg til andre deler av kroppen, inkludert nakke, hode og lunger. Munn kreft kan være dødelig.

Historie

Forstå det naturlige rekken av munnen kreft er nøkkelen for diagnostisering og behandling av munn lesjoner før de blir cancerous. Alle munnen kreft går gjennom en forutbestemt endring fra normalt vev og celler til kreftceller og vev. Vev og celler som er endret fra normal og har ikke blitt kreft kalles pre-kreft vev eller celler. Hvis disse forstadier til kreft blir oppdaget og fjernet, vil munnen kreft ikke utvikle. Munn kreft involverer celler skiftende fra normal til hyperplasi til dysplasi til neoplasi før du skifter til kreft.

Typer

Det er to typer av munnen kreft som er i relasjon til svulsten sted. Svulster som er funnet i munnen og munnhulen er kalt primære tumorer, mens munn kreft som har spredt seg til andre deler av kroppen er kalt metastatiske tumorer. Begge behandles som munnen kreft. På cellenivå det store flertall av munnkreft utspring i de flate squamous celler av tungen eller slimhinnen i det orale hulrom. Denne typen kreft kalles plateepitelkarsinom. Andre typer funnet sporadisk i munnen er adenokarsinom, lymfom og føflekkreft. Vevstype av et munnkreft vil diktere behandling.

Identifikasjon

På grunn av beliggenheten i munnhulen, er munnen kreft ganske vanskelig å identifisere ved en person til den blir stor nok til å merkes. Det er vanskelig for en person å visuelt inspisere sine egne munnhulen i sin helhet. Tannleger har påtatt seg ansvaret for å inspisere munnhulen og identifisere eventuelle munnen kreft i løpet tannlege besøk. De visuelt og manuelt inspisere munnhulen etter tegn på noe unormalt. Disse abnormiteter inkluderer misfarging av vev, betennelse (hevelse) sår og unormal vekst.

Effekter

Munn kreft påvirker det lokale området i munnen og øvre hals ved å forstyrre normale funksjoner som å tygge, svelge og puste selv. Munn kreft vil ha en effekt på næringsinntak på grunn av selve svulsten eller kirurgisk fjerning av den. Folk som ikke klarer å svelge på grunn av munnen kreft vil være tube matet for å opprettholde næringsinntak er nødvendig for å leve. Kirurgisk fjerning av munnkreft vil etterlate en skjemmende i munnhulen og muligens ansiktet. Når munnen kreft har utviklet seg til andre deler av kroppen, vil det ha en virkning på andre organer og kroppsvevet ved å ødelegge dets funksjon. Endelig kan munnen kreft forårsake død.

Forebygging / løsning

Forebygging av munnen kreft er nært knyttet til livsstil og munnhygiene. Avstå fra tilknyttede risikofaktorer, blant annet røyking og tobakksbruk og alkoholmisbruk, vil bidra til å forhindre munnen kreft. Vanlige tannlege checkups vil oppdage eventuelle munnen kreft i en tidlig fase som vil minimere behandling og maksimere sjansene for helbredelse. Behandling for munnen kreft funnet tidlig kan være enkel fjerning av lesjonen. Når munningen kreft er kommet, er behandlingen mer involvert. Behandling for kommet munnen kreft vil inkluderer kirurgisk fjerning, stråling og kjemoterapi behandlinger.