Digidexo.com

Hvordan vet Hvete allergi påvirker barn?

Symptomer

Hvete allergi hos barn manifest på flere måter. Innen et par timer for å spise hvete eller mat som inneholder hvete, kan barnet vise et utslett, erfaring hevelse rundt munnen eller i halsen, eller føler deg kvalm. Barnet kan også ha hudens tilstand eksem, som er assosiert med allergiske reaksjoner.
I alvorlige tilfeller kan barnet gå i anafylaktisk sjokk. Barnet vil føle deg svimmel, vil hans tunge og bronkier hovne, forårsaker anstrengt pust, og huden hans kan ta på seg et blålig skjær. Anafylaktisk sjokk kommer på raskt og må behandles umiddelbart, vanligvis med adrenalin.

Årsaker

En allergisk reaksjon skjer fordi kroppen feilaktig tror at en vanligvis ufarlig stoff, som for eksempel hvete eller pollen, som en trussel. Kroppen sender ut antistoffer som i sin tur aktiverer histaminer. Frigjøring av histaminer resultater i allergiske reaksjoner som utslett og kvalme.
I hvete allergier, stoffet som utløser antistoffene er gluten, et protein som finnes i hvete.
Hvorfor et barn kan ha en allergi mot hvete er ukjent. En allergi mot hvete, som med andre matallergier, er antatt å være genetisk, så det har en tendens til å kjøre i familier.

Behandling

Den eneste behandlingen for hvete allergi er å unngå hvete. I motsetning til andre allergi mot stoffer som pollen eller støvmidd, kan symptomene ikke styres gjennom medisinering. Et barn som er allergisk mot hvete kan ikke spise hvete brød, varer bakt med hvete eller noen pakket produkt som inneholder hvete.
Andre mel, for eksempel havre, bygg eller mais, kan inntas uten å oppleve allergiske reaksjoner.

Hveteallergi og cøliaki

En hvete allergi er lik gluten intoleranse, ellers kjent som cøliaki. I cøliaki, tilstedeværelse av gluten, proteinet funnet i hvete som utløser allergiske symptomer, forårsaker tarmtottene i tynntarmen, for å flate mot veggene i tarmene. Resultatet er at kroppen ikke klarer å få tak i og absorbere næringsstoffer fra maten.
Barn med cøliaki kan vise de samme symptomene som dem man ser på hvete allergi. De kan også være sløv og har lærevansker i skolen. De kan også være liten av vekst og undervektige med oppblåst buk.
Barn med hvete allergi tendens til å vokse fra dem; de med cøliaki ikke - cøliaki er en livslang tilstand. Medisinske tester er nødvendig for å avgjøre om et barn har hvete allergi eller cøliaki.