Digidexo.com

Hvordan velge en behandling for åreknuter

Hvordan velge en behandling for åreknuter


Nesten halvparten av alle kvinner i USA, over 50 år, lider av noen form for vene skjemmende, og det vanligste er åreknuter. På grunn av svake ventiler, rygger blodstrømmen opp, forårsaker venen til å hovne opp og resulterer i stygge buler på bena. Siden åreknuter påvirker hver pasient annerledes, velger en behandling innebærer en individuell diagnose.

Bruksanvisning

Hvordan velge en behandling for åreknuter

Bruk naturlige og hjem behandlinger først. Tidligst tegn til åreknuter, bør du vurdere å miste vekt og iført kompresjonsstrømper. Små åreknuter, særlig de med ingen medfølgende smerter, ofte svare på kosthold, mosjon og kompresjon.

Prøv sclerotherapy som en minimal invasiv behandling som gir mellom 50 prosent og en 90 prosent suksessrate. Med skleroterapi, injiserer legen medisiner inn i hoven del av venen, forårsaker den til å utvide og permanent forsegle. Bivirkninger er små, herunder midlertidige blåmerker, svie og litt misfarging på injeksjonsstedet.

Tidsplan laser kirurgi for små åreknuter som ligger rett under hudens overflate. Legen setter et kateter inn i venen og små utbrudd av laser energi krympe vein vegger. Denne behandling er kun tilrådelig for små årer og resultatene varierer for større årer.

Spør legen din om endovenøs terapi hvis du lider av store, dype åreknuter. Ved å sette inn et rør i venen på en måte som ligner på laserkirurgi, laser bursts krympe de tilstøtende årer og skape et støttesystem for åreknuter. Denne prosedyren finner sted i legens kontor.

Tenk kirurgi for å rette åreknuter som ikke svarer til andre behandlinger. Kirurgisk stripping innebærer legen fjerne hele vein fra beinet. Siden generell anestesi brukes ofte, er risikoen for hjerte- eller pusteproblemer øker. Bivirkninger inkluderer blåmerker, arr, blødning og infeksjon.

Tips og advarsler

  • Slitasje komprimering sokker eller undertøy etter behandling for åreknuter for å redusere risikoen for å utvikle flere.
  • Stillesittende livsstil og fedme bidra til utviklingen av åreknuter i bena.