Digidexo.com

Jern-rik mat for barn

Jern-rik mat for barn


Jernmangel, også kjent som blodmangel, er et alvorlig problem for noen barn. En mangel på jern kan føre til utviklingsmessige forsinkelser og atferdsproblemer. Få barna til å spise sunn mat kan være ganske et ork. Litt mat rik på jern som spinat eller grønnkål vil gå oppspore hvis satt på et barns plate. Det er noen matvarer som er barnevennlige som også er rik på jern - du må bare vite hvilke.

Forsterkede frokostblandinger

Barn generelt elsker de morsomme frokostblandinger som har leker på dem eller spillene på baksiden. Disse er vanligvis lastet med sukker og ikke alltid har mye ernæringsmessig verdi. Det er langsomt endre, skjønt, og nå mange frokostblandinger som markedsføres mot barn blir beriket med vitaminer og mineraler, inkludert jern. Se nøye på pakken for å se om det er jern befestet, da disse er bedre for barn enn de med liten eller ingen jern.

Kjøtt

De fleste kjøtt inneholder en god dose av protein og jern. Begge disse er gode ting for barna. Blant de sunneste kjøtt som inneholder jern er laks og annen fisk, som barna ikke alltid gå for. I stedet prøve kalkun, magert svinekjøtt, magert kjøtt og kylling. Disse kan være i form av en hamburger eller grillet kylling fingre, som er barnevennlig. Bearbeidede versjoner av disse som kylling nuggets noen ganger inneholder lite kylling eller jern, så les pakkene nøye for å se om de virkelig er en god kilde til jern for barnet ditt.

Frukt og grønnsaker

Grønne grønnsaker og brokkoli er to jernrike matvarer som du kan ha problemer med å få barna til å spise. I stedet går for søtere frukt og grønnsaker som barna kan like, for eksempel jordbær, appelsiner, røde bananer, blåbær, bringebær og avokado. Romain salat er høy i jern og kan gå over med barn fordi den har en crunchy senter på hvert blad. Tomater har også jern, og noen barn liker dem, mens andre ikke gjør det. Du kan alltid tjene tomater i form av spaghetti og saus. Ved hjelp av en hel hvete pasta vil også øke jerninntak når du gjør spaghetti.

Meksikansk mat

Dette kan virke litt rart å inkludere meksikansk mat på en liste over barnevennlige, jern-rik mat, men biff, ost, avokado, salat og tomater er alle matvarer som er rike på jern. Bønner er også høy i jern. Å gjøre en burrito eller taco av oksekjøtt, bønner og ost er barnevennlig og har tre jern-rik mat i den. Ved hjelp av lav-fett versjoner av disse kan holde det hjertet sunt også.