Digidexo.com

Har Koffein føre til angst?

Angst er en naturlig Alarm System

Angst er en mental og følelsesmessig tilstand som er en normal del av livet; det fungerer som et beskyttende "alarmsystem" designet for å øke den enkeltes bevissthet og evne til raskt å vedta en fight-or-flight respons. Angst oppleves av personer som befinner seg i ukjente omgivelser eller situasjoner hvor faren kan være nært forestående. Men noen ganger faller kroppens naturlige angst regulering i uorden og forårsaker den enkelte til å føle seg engstelig eller nervøs når faren er verken tilsynelatende heller ikke overhengende.

Koffein Stimulerer Nerver

Koffein er et naturlig sentralstimulerende som ikke bare øker den enkeltes svar, men øker en rekke andre viktige kroppsfunksjoner. Når en bruker inntar en stor mengde koffein, økt blodstrøm generert av en stimulert hjerte distribuerer raskt oksygen og næringsstoffer i hele kroppen; denne prosessen hjelper hjernen raskere prosessdata og kan sette nervesystemet på kanten. Fordi nervesystemet, som sirkulasjonssystemet, blir stimulert etter bruk av koffein, kan enkeltpersoner utsatt for angst problemer føler en angst angrep utbruddet etter inntak av store mengder av stoffet.

Koffein forårsaker ikke Angst

Mens inges store eller til og med moderate mengder koffein kan stimulere nervesystemet og indusere et anfall hos personer med angstlidelser, er stoffet neppe forårsake sykdommen i seg selv. Ifølge forskere ved University of Maryland, er årsakene til angst lidelse antas å være kombinasjoner av arvelighet, personlighet, livserfaringer og kjemiske balansen i hjernen. Denne listen er selvsagt ikke omfattende fordi årsaken til angst er ikke fullstendig kjent, men den semipermanent natur angstlidelse er ikke sannsynlig å bli utløst av de helt kortsiktige effektene av koffein.