Digidexo.com

Hva er et farlig lavt blodtrykk?

Blodtrykket er et mål på den kraft som utøves mot veggene i arteriene som hjertet pumper blod gjennom dem. En blodtrykksmåling er sammensatt av to forskjellige trykk --- diastolisk og systolisk. Systolisk trykk, som beskrevet av den nasjonale hjerte Blood and Lung Institute, er trykket som utøves når hjertet slår og pumper blod. Diastolisk trykk er trykket mens hjertet hviler mellom beats. Lav blodtrykket oppstår når enten det diastoliske eller det systoliske trykket er under det normale.

Funksjoner

En blodtrykks leser statene det systoliske trykket først, etterfulgt av det diastoliske trykket. Normalt blodtrykk, ifølge American Heart Association, er trykket lavere enn 120/80. Lav blodtrykket oppstår når det systoliske trykket er under 90, eller når det diastoliske trykket er under 60.

Betraktninger

Eksperter bruker ikke et bestemt antall for å definere farlig lavt blodtrykk. Blodtrykk som er for lavt for en person kan være normal for en annen. Lavt blodtrykk kan være farlig, ifølge Mayo Clinic, hvis det oppstår plutselig eller om det fører til merkbare symptomer.

Typer

Tre hovedtyper av lavt blodtrykk føre til merkbare symptomer som kan være farlig. Nøytralt mediert hypotensjon (NMH) er lavt blodtrykk som synker etter å ha stått for en lang periode, eller på grunn av ekstrem følelsesmessig stress. Ortostatisk hypotensjon er lavt blodtrykk som oppstår når stiger fra sittende eller liggende stilling. Alvorlig hypotensjon er lavt blodtrykk som kan føre til sjokk, en potensielt dødelig tilstand der blodtrykket er så lav at vitale organer, som for eksempel hjernen og nyrene, ikke får nok blod for å fungere skikkelig.

Symptomer

Vanlige symptomer på potensielt farlig lavt blodtrykk er svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, kvalme, dehydrering og tåkesyn. Andre inkluderer mangel på konsentrasjon, hud som er kald, klam eller blek, tretthet, depresjon og grunne, rask pust.

Årsaker

Medisinske tilstander som kan føre til farlig lavt blodtrykk inkluderer hjerteproblemer, en lite aktiv eller overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, dehydrering og overdreven blodtap. Andre er alvorlig infeksjon, mangel på næringsstoffer i dietten og alvorlig allergisk reaksjon. Visse medisiner kan også bidra til lavt blodtrykk. Blant de vanligste er diuretika, alfablokkere, betablokkere, legemidler som behandler Parkinsons sykdom og noen typer antidepressiva.