Digidexo.com

Bird Flu Virus lungesykdom

Fugleinfluensa, også kjent som H5N1-viruset har drept millioner av fugler og et lite antall mennesker. Fugleinfluensa er vanskelig for mennesker å trekke seg sammen. De fleste tilfellene har vært blant mennesker som har hatt kontakt med syke fugler. Det har vært noen få tilfeller av menneske-til-menneske sammentrekning.

Symptomer

De viktigste symptomene på fugleinfluensa er lik den daglige influensa: hoste, feber, sår hals og muskelsmerter. En mild øyeinfeksjon kalles konjunktivitt er en indikator på fugleinfluensa.

Mer alvorlige symptomer

Noen ganger fugleinfluensa fører til mer alvorlige - selv livstruende - symptomer som viral lungebetennelse eller akutt lungesvikt, som har vært den viktigste årsaken til de menneskelige dødsfall.

Hvordan mennesker blir Bird Flu

Forurenset ville fugler kaste viruset i deres avføring, spytt og nasal sekreter. Innenlandske fugler kommer i kontakt med infiserte fugler eller forurenset fôr, jord eller vann. Mennesker kommer i kontakt med det innenlandske fugler på markeder der fugler og egg blir solgt, eller trykk forurensede overflater som for eksempel fjær eller avføring.

Vaksine

I april 2007, FDA godkjent en vaksine for fugleinfluensa. Selv om vaksinen er godkjent, er den ikke tilgjengelig for publikum. Vaksinen blir stockpiled i tilfelle av et utbrudd.

Tips til forebygging

Unngå tamme fugler i områder som små gårder og utendørs markeder. Sørg for at du vasker hendene etter å ha håndtert noen fugler eller fuglerelaterte elementer som rå egg, fjær, ekskrementer osv