Digidexo.com

Hvordan bruke oksygen for Emfysem

Hvordan bruke oksygen for Emfysem


Behandling for emfysem kommer i mange former, avhengig av alvorligheten av sykdommen, inkludert steroid medisiner, antibiotika og oksygen. Oksygenbehandling blir i økende grad brukt utenfor sykehuset for å bedre livskvaliteten for mennesker med emfysem. Bruken av oksygen for emfysem øker mengden oksygen i lungene og blodet slik at du vil føle deg bedre, kunne gjøre mer, og kan til og med forbedre din søvn.

Bruksanvisning

Se legen din. Din lege vil bestille en blodprøve for å finne ut hva dine oksygennivået er, og deretter foreskrive oksygen terapi for å møte dine behov. Resepten vil angi hvor ofte du må bruke oksygen og hvor mye du trenger per minutt (liter per minutt).

Snakk med legen din for å bestemme hvilken type oksygenkilde som skal brukes. Oksygen kan enten være produsert av en oksygenkonsentrator i ditt hjem eller komme i form av enten tanks eller sylindere. Oksygen i tanker kommer i form av flytende oksygen eller oksygengass som komprimeres. Tanker av oksygengass kommer i ulike størrelser. Flytende oksygen tanker veier mindre og holder mer oksygen enn komprimerte gasstanker, slik at de kan være egnet for personer med en aktiv livsstil. Iltkonsentratorer rense luften for å produsere oksygen. Iltkonsentratorer veier mellom 30 og 50 kg. men trenger ikke å bli etterfylt, de kjører på strøm og koster mindre enn gasstanker, og kan også være mer praktisk. Det kan være best å bruke en kombinasjon av metoder.

Bestem på oksygentilførsel enheten. De to vanligste enhetene er et nesekateter eller en oksygenmaske. Masker er vanligvis brukt for barn eller for pasienter som trenger høye nivåer av oksygen, og de passer over nesen og munnen. De fleste bruker en nesekateter, som er en tynn slange med to utstikkerne som passer inni neseborene til å levere oksygen.

Kontakt din medisinske forsikringsselskap for å finne ut om det dekker kostnadene for oksygenbehandling utstyr og oksygen.

Kontakt medisinsk utstyr og service selskap, (hvem vil legen din henvise deg til) for å avtale levering av oksygenbehandling utstyr. Det vil gi deg instruksjoner og gi deg råd om hvordan du skal bruke og vedlikeholde utstyret ditt trygt.

Tips og advarsler

  • Hvis du planlegger å reise, lage planer for å sikre at du har tilstrekkelig oksygen og informere reiseselskapet som du må bruke oksygen. Kontakte American Lung Association for ytterligere informasjon (se Ressurser).
  • Aldri endre flyten av oksygen uten legens tillatelse. Bestill mer oksygen fra tjenesteleverandøren på en riktig måte. Aldri røyke eller la noen andre røyk ved bruk av oksygen siden oksygen er en brannfare. Ring legen din umiddelbart hvis du føler en kortpustethet, er forvirret eller rastløs.