Digidexo.com

Årsaker til Oftalmologisk Migrene

Oftalmologisk migrene er en lite kjent form for migrene. Oftalmologiske eller okulær migrene kalles tause migrene, fordi de kan forekomme med eller uten hodepine er til stede. De kjennetegnes ved en visuell forstyrrelse som opptrer på det ene øyet. Mange oftalmiske migrenepasienter (personer som har migrene) beskrive migrene som om de kikket gjennom et sprukket glass vindu. Andre migrenepasienter beskriver sin visuelle feltet som å ha en Forstørrings- blind spot (scotoma), blinkende lys (scintillations) eller forvrengt syn (metamorphopsia) med bølgete eller hakkete linjer. Dessverre har leger ikke fullt ut forstå årsakene til oftalmisk migrene.

Teoretiske Årsaker

Gjeldende hypoteser for årsaker til oftalmiske migrene inkluderer en vaskulær krampe eller periodisk innsnevring i blodårene som ligger bak øynene, endringer i blodtilførselen til deler av hjernen som er ansvarlig for syn, problemer innenfor nervebaner eller kjemi i hjernen. Ifølge Dr. Todd Troost, en anerkjent ekspert på området migrene, familien predisposisjon for denne spesifikke type av migrene er "lik den som er forventet i alle pasienter med migrene innledes med visuell aura". Han mener at disse typer migrene er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Generelle Triggers

Dr Jeff McDougall antyder oftalmiske migrene kan være forårsaket av kroppens nevrologiske respons på triggere som "medisiner, hormonelle endringer, blinkende lys eller kjemikalier i matvarer." De fleste forskere er enige med McDougall; bevis har knyttet følgende miljø og hormonelle faktorer for å utløsende oftalmiske migrene: tap av søvn eller avvik fra normal søvn tidsplaner; premenstruelle endringer; p-piller; vær eller barometrisk trykkendringer; sterk parfyme eller lukt; Strobe, blinkende eller skarpt lys

Mat og drikke Triggers

Mat og drikke triggere ser ut til å være mer individualisert enn de miljømessige og hormonelle utløsere blant oftalmiske migrenepasienter. Triggere knyttet til denne type migrene er: alkoholbruk; kunstige søtstoffer (spesielt aspartam); koffein; stress eller spenning; kjemikalier som finnes i mat (fargestoffer eller konserveringsmidler, for eksempel MSG eller nitrater); tyramin, en aminosyre (finnes i rødvin, alderen ost, røkt fisk, kylling lever, fiken og kalkun); peanøttsmør; meieri; og enkelte andre matvarer som sitrusfrukter, sjokolade, skalldyr, nøtter eller gjæret eller syltet mat.

Natrium

Det er antatt at natrium kan påvirke de væskenivåer og presset i hjernen. Den nåværende antakelse er at fjerning av salt fra kosten til en oftalmisk migraineur kan redusere antallet av oftalmiske migrene. I en mye omtalt studie av New England Journal of Medicine, kalt DASH-Sodium Trial, ble det påvist at de som reduserer deres totale forbruk av natrium vil redusere antall hodepine de opplever. Det har ikke vært en oppfølgingsstudie med bare oftalmiske migrenepasienter som testes, fordi oftalmisk migrene er en relativt sjelden sykdom, og dermed gjør det vanskelig å studere. Imidlertid er leger advarer pasienter med ulike typer migrene, inkludert øyen migrene, å kutte ned på saltinntak.

Stress

Stress er en tilknyttet risikofaktor med oftalmiske migrene. Den kroppens stressrespons fører til en rekke endringer i hormoner i kroppen. Disse kan endre søvn og menstruasjonssykluser, forstyrre væskebalansen og føre til humørsvingninger. Det er en link mellom oftalmiske migrene og depresjon. Gjennom bruk av avspenningsteknikker, tilstrekkelig hvile og meditasjon, stress-reduksjon oppstå.

Forebygging

Unngå triggere er den beste forebygging mot utbruddet av migrene, inkludert øyen migrene. I noen individer, triggere er vanskelig å fastslå. Det er nyttig å holde en migrene journal for å registrere utbruddet av migrene, miljøfaktorer, medisiner, hormonelle endringer og nivåer av stress som er erfarne. Omtaler dette tidsskriftet selv og med en lege for å hjelpe avgrense triggere.

Betraktninger

Oftalmologisk migrene er i motsetning til andre typer migrene, ved at de først og fremst rammer øynene. Denne spesielle type migrene varer vanligvis 15 minutter til flere timer; Men i sjeldne tilfeller skaden til det visuelle feltet kan være permanent. Som med andre typer migrene, er den personen som opplever denne type migrene ofte utmattet ved avslutningen av opplevelsen. Under oftalmisk migrene og umiddelbart etterpå, resten som er vist å gi noen fordel for migrenepasienter. Oftalmologisk migrene kan være farlig, fordi de påvirker din visjon og dermed gjøre en utsatt for ulykker. Varsle legen din hvis dette er en ny symptom for deg eller om disse typer migrene forekommer med økende frekvens.