Digidexo.com

Hvordan oppdage Pica Disorder

Pica er en spiseforstyrrelse preget av suget og forbruk på ikke-matvarer. Elementer ofte spist inkluderer skitt, maling chips og is. Pica lidelse kan ramme alle aldersgrupper, men er ofte sett hos gravide kvinner og barn. Pica lidelse er diagnostisert når atferden varer i mer enn en måned og er ikke normalt for pasientens utviklingsstadiet. Selv om den eksakte årsakene til pica lidelse er ukjent, kan det være flere faktorer som indikerer tilstedeværelse av pica lidelse.

Bruksanvisning

•  Diskuter eventuelle cravings å spise ikke-matvarer med en lege. Selv om dette kan være pinlig, kan legen anbefale teknikker for å redusere og håndtere cravings og rumper din psykiske tilstand.

Samtykke til blod- og urinprøver for å diagnostisere pica lidelse. Pica lidelse kan være relatert til ernæring mangler for eksempel anemi. Ofte elementet inge er knyttet til mangel. Blod- og urinprøver kan også oppdage en overflod av næringsstoffer eller mineraler knyttet til økt inntak av ikke-matvarer.

Se for ikke-matvarer i avføringen. Dette er lett å legge merke til når du endrer et lite barns bleie og kan redde livet hans. Andre tegn på inntak inkluderer oppblåsthet og smerter. Intestinal obstruksjon kan oppstå hvis objektene spist er svært store eller akkumulere raskt i tarmen.

Legg merke til eventuelle forsøk på å spise ikke-matvarer. Selv om noen kan velge å spise disse elementene i privat, andre vil gjerne spise dem i offentligheten. Tvang til å spise ikke-matvarer er ofte større om natten eller i andre ubekvemme situasjoner.

Se etter tegn på tann ødeleggelse og forfall. Spise non-food stoffer fører ofte til emalje erosjon og munn smerte. Over tid, kan tenner har en slitt eller rufsete utseende.

Tips og advarsler

  • Venstre ubehandlet, kan pica lidelse føre til ernæringsmessige ubalanser og død relatert til infeksjon eller intestinal obstruksjon.