Digidexo.com

Hva er behandlingen for gul jakke og bie stikk?

Hva er behandlingen for gul jakke og bie stikk?


Komme stukket av en gul jakke eller bie er en smertefull opplevelse. Behandle skaden umiddelbart kan redusere smerte, hevelse og andre potensielle komplikasjoner forbundet med det. De fleste mennesker ikke har alvorlige allergiske reaksjoner på disse stikkene, men alle som lider en brodd fra en av disse skapningene kan dra nytte av riktig førstehjelp kunnskap.

Fjern Stinger raskt

Når en gul jakke eller bie stikk en person, stinger ofte skiller fra insekt og er implantert inn i huden som en splint. Venom fra honningbier kan fortsette å gå inn i kroppen gjennom stinger i to til tre minutter, ifølge MedicineNet.com. Stinger bør fjernes umiddelbart for å redusere mengden av gift som når systemet.

Den harde kant av et kredittkort eller kanten av en kniv kan brukes for å raskt fjerne stinger fra huden. Nøye, men raskt, gni kanten over den utstikkende enden av stinger, og det vil komme fram, stoppe flyten av giften.

Ren, kjølig og Cream

Vask området av stikket med såpe og vann for å fjerne eventuelle urenheter og deretter plassere en ispose på stikket for å redusere hevelse og redusere virkningen av stikket på omliggende vev.

Påfør hydrokortison krem ​​til området av stikket å i tillegg redusere alvorlighetsgraden av stikket, ifølge MedicineNet.com. En pasta laget av natron og vann kan brukes som et alternativ aktuell behandling for å bryte ned bee gift.

Antihistaminer

En dose av antihistaminet raskt kan stoppe brenning, kløe og andre symptomer forbundet med en brodd. Antihistamin medikamenter som difenhydramin er tilgjengelig over disk, og brukes vanligvis for ulike anti-allergi forhold.

Anafylaksi Behandling

Ved en alvorlig allergisk reaksjon på et stikk, kan en tilstand som kalles anafylaksi forekomme. Denne alvorlig reaksjon kan føre til komplikasjoner i forskjellige deler av kroppen. Den har en rask innsettende, noen ganger i løpet av sekunder, og kan være livstruende hvis den ikke behandles umiddelbart.

Et nødanrop til 911 skal være den første handlingen. En vanlig måte å behandle noen opplever anafylaksi er å injisere ham med adrenalin. Enkelte personer som er klar over deres tendens til å reagere på denne måten til visse allergener vil bære en adrenalin skudd med dem, ofte referert til som en "epi penn." Hvis de ikke er i stand til å injisere seg selv, bør skuddet går på utsiden av låret. Det kan gis gjennom lett stoff. Gni området hvor stoffet kom inn for å hjelpe distribuere det. Få personen i liggende posisjon med føttene hevet og bo hos dem inntil hjelp kommer.