Digidexo.com

The History of Lysbehandling

Ifølge National Skin Centre nettstedet, koblingen mellom helsen til mennesker og hvor mye lys de mottar dateres tilbake til oldtidens Egypt. I 525 uttalte BC Herodot koblingen mellom styrken av en hodeskalle og mengden sollys som en person ble utsatt.

Lysbehandling

Australasian College of Hudleger rapporterer lysbehandling, også kjent som lysterapi, er en behandling som brukes for hudsykdommer som psoriasis og eksem. Ultrafiolett lys er brukt i fototerapi ved visse bølgelengder for å frembringe et høyt nivå av lys fra en bestemt del av lysspekteret.

Spectrum

Sir Isaac Newton oppdaget det synlige spekteret av lys i 1672, med ultrafiolett lys identifisert i de tidlige 1700-tallet. Den første bruken av lysspekteret for en medisinsk behandling ble brukt i 1895 av Niels Finsen, ved hjelp av en karbon arc lyskilde for å behandle pasienter med lupus vulgaris.

Smal

I 1923 lys terapi begynte å bli brukt i behandlingen av psoriasis, med bandet av lysspekteret vellykket i behandling av psoriasis er identifisert i 1976 av Parish & Jaenicke. Smal lyskilder, designet for å målrette en liten del av det synlige lysspekteret, ikke bli kommersielt tilgjengelig før midten av 1980-tallet, ifølge National Skin Centre.