Digidexo.com

Instruksjoner for bruk av Singulair

Singulair (montelukast) er et medikament godkjent av FDA for å behandle astma og sesongmessige allergier. Den kommer i forskjellige formuleringer og er godkjent for både voksne og barn så unge som alder 2. En steroide medisiner, virker Singulair ved å blokkere leukotriener, som er involvert i å utløse astma og allergi angrep. Hver formulering av medisinen har sine egne doseringsinstruksjonene, som må følges for maksimal effektivitet og sikkerhet.

Dosering for voksne

Ta medisiner nøyaktig som foreskrevet av legen din. Du må ikke endre dosen. Svelg tabletten hel med et glass vann.

Singlular blir normalt tatt en gang om dagen, typisk i kveld, for å behandle astma og allergier. Ta medisiner to timer før trening hvis det var foreskrevet for å forhindre anstrengelsesutløst bronkokonstriksjon, men ikke ta en ny dose innen 24 timer.

Dosering for barn

En lege kan forskrive den tyggetablett formulering av Singulair til ungdommer. Den tyggetabletter følger samme doseringsplan som voksen tablett for astma, allergi og anstrengelsesutløst bronkokonstriksjon. Tabletten skal være helt tygges før du svelger. Som med voksen dosering, følg legens instruksjoner nøye.

Dosering for spedbarn

Muntlige granulat kan være foreskrevet for små barn å behandle allergier. Disse granulater kan plasseres direkte i barnets munn eller blandes med eplesaus, ris, iskrem eller moste gulrøtter. Granulene kan også blandes med en teskje av formel eller brystmelk, men ikke med andre væsker. Barnet kan ha andre væsker før eller etter å ha tatt medisinen.

Muntlige granulat må brukes innen 15 minutter etter åpning eller blanding Ikke lagre blandede medisiner eller åpne pakker.

Forsiktighetsregler

Ikke ta Singulair for et astmaanfall i gang; det vil ikke fungere raskt nok til å lindre symptomer. Bruk i stedet en "redning" inhalator.

Ta eller administrere en glemte dosen så snart du eller barnet ditt husker det. Men hvis det er nær en annen planlagt dosering, hopp over den glemte dosen, ta neste dose og opphold på doseringsplan. Ikke ta ekstra medisin for å gjøre opp for hoppet over doser.