Digidexo.com

Hva som forårsaker rhinitt?

Selv rhinitt ikke vanligvis føre til medisinsk bekymring, symptomene kan være irriterende og forstyrrende, og føre til vanskeligheter med å få nok søvn om natten. Heldigvis, kan symptomer på rhinitt som slim og prippen og / eller rennende nese behandles med hjem rettsmidler og endringer i livsstil som nasal vanning og økt hydrering, så vel som over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Det er mange årsaker til rhinitt, som er beskrevet nedenfor.

Allergier

Personer med sesong eller konstant allergier kan utvikle rhinitt. Sesongmessige allergisk rhinitt resultater i nese, rennende nese og nysing i løpet av de månedene av året når pollen og muggsopp er på høye nivåer i luften. Personer med allergi mot ting som støv, kjæledyr dander eller Kakerlakker kan ha rhinitt som vedvarer hele året, som er referert til som staude rhinitt.

Foods

Folk som spiser eller drikker visse typer mat eller drikke kan utvikle rhinitt. Hot Peppers høy i capsaicin, som habanero, kan forårsake rhinitt, som kan andre typer krydret eller varm mat. Folk som drikker øl, vin eller sprit kan oppleve rhinitt på grunn av endringer i blodårene som følge av alkoholbruk.

Hormoner

Kvinner som opplever endringer i hormonnivået kan utvikle rhinitt. Kvinner som har premenstruelt syndrom kan ha rhinitt like før eller i løpet av sine perioder, og gravide kvinner kan ha rhinitt gjennom hele svangerskapet. Menn og kvinner som har underactive skjoldbruskkjertelen kan også lider av rhinitt.

Infeksjoner

Folk som blir syke med visse typer infeksjoner kan få rhinitt som kan vedvare etter andre symptomer på sykdommen har gått bort. Sinus-infeksjoner kan være forårsaket av bakterier, sopp eller virus, og kan føre til rhinitt og sinusitt. De som nylig har hatt influensa eller en kald kan også få rhinitt.

Irritanter

Personer utsatt for eksterne irritanter i miljøet kan utvikle rhinitt. Irritanter som tobakksrøyk, smog, plantevernmidler, vaskemidler og duftende bade kan forårsake rhinitt. Folk som jobber i ekstreme værforhold inkludert svært kalde eller varme temperaturer eller kraftig vind kan også utvikle rhinitt.

Medisiner

Folk som bruker eller misbruker visse typer medisiner kan oppleve rhinitt. Aspirin og ibuprofen er smertestillende midler som kan forårsake rhinitt; medisiner som brukes til å behandle depresjon, høyt blodtrykk og erektil dysfunksjon kan også forårsake rhinitt. Folk som bruker nesespray for lenge eller ved for høy dose kan også få rhinitt.